Môžem poznať budúcnosť

Vec, ktorú kráľ žiada, je ťažká a nik iný ju nedokáže vysvetliť kráľovi okrem bohov. Tí však neprebývajú medzi smrteľníkmi… Je však Boh na nebi, ktorý odhaľuje tajomstvá a oboznámi kráľa Nabuchodonozora s tým, čo príde v neskorších dňoch. (Dan 2,11.28)

Stál som pred plnou sálou. Práve v tých dňoch začal ďalší z bojov na Blízkom východe. Novinári pripomínali, že nie je nemožné, aby raketa doletela až nad Európu. Moja prednáška mala názov: Môžem poznať budúcnosť.
Niekoho možno zaujíma história, iného možno zaujíma, čo má momentálne na tanieri. Niekto si možno kladie otázky týkajúce sa jeho budúcnosti. Keď však ide „do tuhého“, nezaujíma nás, čo bolo a čo je teraz, ale predovšetkým, čo bude.
Američania minú priemerne 130 miliónov dolárov ročne na informácie od jasnovidcov a veštcov a aj v susednej v Českej republike je mnoho ľudí, ktorí sa živia predpovedaním budúcnosti. Horoskopy patria medzi najčítanejšie správy. Tak napríklad vo Veľkej Británii pôsobí tridsaťtisíc duchovných, no až osemdesiattisíc profesionálnych „znalcov“ budúcnosti…
Jediný „znalec zajtrajška“ je však Boh a jediná kniha, ktorá obsahuje seriózny pohľad do budúcnosti – a to so zárukou – je Biblia. Jediný, kto odhaľuje budúcnosť, je Stvoriteľ sveta, ktorý má vo svojich rukách aj svetové dejiny. Ľudia sa tomu môžu smiať, nemusia tomu veriť, môžu to ignorovať, ale to nič nemení na skutočnosti, že sa všetko stane tak, ako v Biblii hovorí Boh.
Nie je to úžasné? Nie je úžasné, že vieme, kto má v rukách dejiny a budúcnosť nás, našich detí a celého sveta? A aj to, že vďaka Bohu môžeme poznať odpoveď na otázky, ktoré nás ľudí najviac zaujímajú: „Čo bude a kedy už bude konečne lepšie?“ Billy Graham povedal: „Druhý príchod Ježiša Krista je najnapínavejšia a najslávnejšia pravda na celom svete. Je to prísľub istej budúcnosti v dobe, keď nič nie je isté.“

Vďaka Pane, že práve poznanie budúcnosti a z toho vyplývajúca dôvera, že som v Tvojich rukách, je tým, čo mám zo života s Tebou.

Jan Dymáček

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi