Koho dnes povzbudím?

Veď kto je naša nádej alebo radosť, alebo veniec chvály pred naším Pánom Ježišom pri jeho príchode, nie práve vy? Áno, vy ste naša sláva i radosť. (1Tes 2,19.20)

V Biblii je veľa krásnych zasľúbení. Ak sa ich držíme, pomôžu nám v čase, keď nás trápia rôzne problémy a starosti.
Niekedy sa nám možno zdá, že Boh, ktorý je autorom týchto zasľúbení, je neuveriteľne ďaleko. Modlíme sa, ale máme pocit, že slová našich modlitieb nestúpajú hore, ale padajú na zem.
Práve v takých dňoch oceníme povzbudzujúce slová od niekoho blízkeho. Môže to byť aj list, e-mail alebo SMS správa. Neraz sa mi stalo, že mi niekto poslal pár slov práve vo chvíli, keď som to najviac potreboval.
V súčasnosti ľudia spolu hovoria stále menej. Bol som v šoku, keď som sa dočítal, že priemerný manželský pár venuje denne len niekoľko minút vzájomnej komunikácii.
Asi by nás neprekvapilo, keby sme sa dozvedeli, že väčšina rozhovorov v rodinách je zameraná na kritiku toho druhého. Stále viac sa z našej komunikácie vytráca pochvala, poďakovanie alebo povzbudenie.
Keď znova čítam texty Novej zmluvy, hovorím si, ako dobre, že Pavol tak rád písal listy. Niekedy si pri čítaní tohto Pavlovho listu predstavujem, že som členom zboru v Tesalonike, a počas bohoslužby počúvam, čo napísal mne a mojim spoluveriacim. Určite to pôsobilo ako hojivý balzam na dušu.

Bože, Ty vieš, ako rád dostávam pekné listy alebo povzbudzujúce SMS správy. Ďakujem Ti za ľudí, ktorí ma dokážu povzbudiť tak, ako to vedel apoštol Pavol. Teraz ráno Ťa prosím, aby si mi ukázal, koho dnes môžem potešiť a povzbudiť.

Vlastimil Fürst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi