Našiel som Cestu

Lebo Syn človeka prišiel hľadať a spasiť, čo zahynulo. (Luk 19,10)

Boh neexistuje – k takému záveru som prišiel počas dospievania. Potvrdzovala mi ho aj veľká časť našej ateistickej spoločnosti. S odstupom času však vidím, že Pán Boh to so mnou nevzdával a počítal s tým, že sa vyskytnú aj nejaké tie „chrobáky v hlave“. To, čo mi nedalo spávať, malo aj takúto formu rôznych otázok: Prečo je na svete utrpenie a zlo? Prečo tu žijem? Načo to všetko je? Aký zmysel má život, keď sa všetko končí smrťou?
Nepoznal som na ne odpovede, a to ma veľmi trápilo. Prázdnota ateistického vnútra, určitý pocit nezmyselnosti a beznádeje je niečo hrozné. Nedá sa s tým žiť.
Ak človek nemá odpovede, musí to riešiť inak, často vyplní prázdnotu zábavou. No len dovtedy, kým nepríde choroba alebo smrť, si dokáže užívať život plnými dúškami.
Ani to však nebolo riešenie. Napriek tomu všetkému krásnemu v živote sa prázdnota stále drala na povrch a neúnavne pripomínala: Aký to má zmysel? Chceš žiť? Nechceš zomrieť? Aký to potom má zmysel? Bol som za každú cenu odhodlaný pátrať ďalej po zmysle a význame života. Povedal som si: „Musí tu byť niečo viac ako len tento život.“ A tak som hľadal. V priebehu niekoľkých rokov som cez rôzne východné smery, teórie o mimozemskom pôvode života i stretnutia s liečiteľmi spoznal, že „niečo medzi nebom a zemou“ určite je. Prelom nastal, keď som sa stretol so skutočným kresťanom. Žil krajším a lepším životom ako ja, a to ma oslovilo. V rozhovoroch s ním som spoznal, že pozná odpovede na moje otázky o zmysle života. Nasmeroval ma k Biblii a ja som sa s ňou začal zoznamovať. Po niekoľkých mesiacoch som pochopil, kto je Ježiš a čo pre mňa vykonal. Prijal som ho ako svojho záchrancu a Pána, a to bol najväčší objav môjho života.
Prázdnota zmizla. Konečne poznám zmysel života a Boží plán. Žijem svoj život a čakám, keď sa Ježiš vráti a vezme ma k sebe. Potom s Ním budem žiť naveky. Teším sa na túto chvíľu, ktorej sa neviem dočkať! O tom, čo pre mňa Pán Ježiš vykonal, nedokážem mlčať.
Od svojho obrátenia slúžim Bohu a túžim, aby aj ostatní ľudia našli Cestu k životu a spoznali úžasnú lásku, ktorú nám všetkým ponúka Boh v Ježišovi Kristovi.

Pane Ježišu, ďakujem Ti, že si ma našiel a dal si sa mi poznať. Ďakujem Ti za záchranu, nádej aj zmysel života. Veľmi prosím, aby aj ostatní ľudia našli v Tebe svojho záchrancu a odovzdali Ti svoj život. Kiež by boli spasení. Nech je Tvoje meno oslávené a vyvýšené. Amen.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi