Ježiš – Pán nad životom a smrťou

A kamkoľvek vkročil – do dedín, miest alebo osád – ľudia kládli chorých na námestia. Prosili ho, aby sa mohli dotknúť aspoň obruby jeho rúcha. Všetci, čo sa ho dotkli, boli uzdravení. (Mar 6,56)

Ježiš bol kazateľ, učiteľ a mal moc aj nad chorobami. Dokonca oslobodzoval ľudí od démonov. Dnes je svet doslova zamorený chorobami. Pravdepodobne by sa nám nepodarilo nájsť rodinu, v ktorej by niekto netrpel nejakou vážnou chorobou.
Na jar roku 2009 mi bol diagnostikovaný zhubný nádor. Keď som sa to dozvedel, zalial ma naraz mráz i horúčava. Zmocnil sa ma strach. Čo bude so mnou? Sú moje dni spočítané? Potom mi napadlo:
„Skôr, než sa vydám do ľudských rúk, odovzdám sa Bohu.“
Oslovil som kazateľa a starších zboru podľa biblickej rady u Jakuba v 5. kapitole. V modlitbách a pomazaní sme odovzdali moju záležitosť Ježišovi. Vďaka Bohu som dnes tu a môžem ešte niečo vykonať.
Som mu veľmi vďačný a svoju chválu nedokážem vyjadriť slovami.
Viem, že medzi nami je veľa vážne chorých a nie všetci prežívajú rovnakú skúsenosť. To však neznamená, že sú horší kresťania alebo že na nich Boh zabudol. Určite ich má rovnako rád a má s nimi svoj plán.
Aj im chce dať večný život. Každý, kto je chorý, určite sa modlí a prosí o uzdravenie. Ohromným svedectvom o viere v živého Boha je aj to, keď nás Pán neuzdraví a my mu napriek tomu zostaneme oddaní a verní. Veríme totiž vo vyšší a vznešenejší plán, ktorý s nami má.

Pane Ježišu, ďakujeme Ti, že si náš najlepší lekár a uzdravuješ nás. Veríme Ti. Aj keď nás choroby premáhajú, čakáme na Tvoj návrat, pretože potom nám dáš večný život a raz navždy porazíš smrť.

Josef Kubík

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi