Boh naplnil môj nesplniteľný sen

Hľadajte však najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko sa vám pridá. (Mat 6,33)

Môj príbeh je o tom, že Boh môže urobiť zázrak aj tam, kde je to z ľudského hľadiska nemožné. Narodila som sa v 60. rokoch minulého storočia s vrodenou hormonálnou poruchou kôry nadobličiek. Od lekárov som sa dozvedela, že preto nemôžem mať deti. Spočiatku ma to trápilo, potom som sa s tým zmierila. Absolvovala som psychotesty, aby som sa mohla stať aspoň adoptívnou matkou, keďže moje biologické hodiny tikali. Ale ja som stále nebola úplne zdravá a na obzore nebol žiadny muž, s ktorým by som mala svoje vlastné deti alebo s ním vychovávala tie, ktoré by sme si adoptovali. V roku 1994 som navštevovala misijné prednášky Jeana van Halsta v Hradci Králové. Po ich skončení som pokračovala v štúdiu Biblie s manželmi Zdenkou a Ludvíkom Svrčkovými. Napriek tomu, že už desať rokov odpočívajú v pokoji na vrchu Oréb, stále na nich s láskou spomínam a teším sa na druhý príchod Ježiša Krista, keď sa s nimi opäť stretnem.
V roku 1995 som bola pokrstená a stala sa členkou Cirkvi adventistov siedmeho dňa. Spolu so mnou bola pokrstená žena, ktorej mama už bola členkou našej cirkvi.
V tom čase som sa stretla s mužom, ktorý sa stal neskôr otcom nášho dnes už dvanásťročného syna a štrnásťročnej dcéry. Aj keď naše manželstvo neodolalo problémom, ktoré priniesol život, som Bohu vďačná, že môžem mať deti napriek tomu, čo tvrdili lekári.
Dodnes neviem, vďaka čomu som sa mohla stať matkou. Či to bol dôsledok môjho obrátenia k Bohu, alebo mojich pokusov a experimentov, ktoré som podstúpila v túžbe byť zdravá. V súčasnosti je už moja choroba liečiteľná a už sú aj v našej krajine k dispozícii lieky, vďaka ktorým je môj zdravotný stav stabilizovaný.
Dnes zápasím s problémami, ktoré prichádzajú s vekom. Ťaží ma starosť o moje dve deti, na ktoré som sama. Navyše nemám prácu, no som vďačná za každú brigádu, ktorú si zoženiem. Napriek tomu verím, že Boh ma bude aj naďalej sprevádzať životom.
Túžim po nebeskom kráľovstve a teším sa na stretnutie s tými, ktorí už nie sú medzi nami a čakajú na vzkriesenie. Hľadám nebeské kráľovstvo a spolieham sa na Ježiša, že mi pridá aj to ostatné, ako sám uzná za vhodné. Nie pre moju spravodlivosť, ale pre svoju veľkú milosť.

Bože, Ty si stále ten istý – včera, dnes i zajtra. Máš moc, o akej sa nám ani nesníva. Vďaka tomu – ak je to v súlade s Tvojou vôľou – môžeš naplniť sny, ktoré sú z ľudského hľadiska nereálne. Vďaka, že aj dnes môžeme prežívať rovnaké zázraky, o akých čítame v Tvojom slove – Biblii.

Sunkovská-Šolcová

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi