Boh má riešenie

Zlož svoje starosti na Hospodina, on sa o teba postará. Nikdy nedopustí, aby sa spravodlivý sklátil. (Žalm 55,23)

Nie je to nič nezvyčajné, keď sa na nás valia rôzne starosti a problémy, až máme pocit, že nás prevalcujú. Práve vtedy, keď si myslíme, že už nie je nijaké riešenie a veci nemajú východisko, môže Boh prejaviť svoju moc.
V tom čase sme sa mali sťahovať z južnej Moravy asi 200 kilometrov na sever. Každý, kto sa niekedy sťahoval, vie, koľko starostí a práce je s tým spojených. Keď už bol stanovený termín sťahovania, dostal som doporučený list, v ktorom bol povolávací rozkaz na cvičenie vojakov v zálohe. Ani vo sne by mi nenapadlo, že termín cvičenia môže zasahovať do nášho sťahovania. Napriek tomu to tak bolo. Vôbec sme nepredpokladali, že by sa na tom dalo niečo zmeniť a ani v našich modlitbách sme sa nepokúšali o niečo také prosiť. Len sme Pánu Bohu povedali, že nás to mrzí a prosili ho, aby nám nejakým spôsobom pomohol celú situáciu zvládnuť.
O niekoľko týždňov neskôr sme dostali ďalší doporučený list. Keď sme ho čítali, nemohli sme tomu uveriť. Vojenské cvičenie sa ruší a odkladá na neskôr. Sťahovanie prebehlo podľa našich plánov a Boh ma obdaroval navyše ďalším bonusom. Nijaké ďalšie pozvanie som na vojenské cvičenie nikdy nedostal.

Bože náš, ďakujem Ti, že nám takým zvláštnym spôsobom prejavuješ svoju moc, lásku a záujem o to, čo prežívame. Ďakujem, že Ti môžeme odovzdať všetky naše starosti. Ty máš riešenie aj tam, kde my ho už nevidíme.

Josef Kubík

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi