Štvrťstoročie s Bohom (2)

Užívaj život so ženou, ktorú miluješ, po všetky dni tvojho márneho života… (Kaz 9,9)

Už 25 rokov sa vo svojom živote môžeme spoliehať na Božie vedenie. Po celý čas si uvedomujeme, aký blahodarný vplyv má to, že môžeme patriť do spoločenstva ľudí, ktorí vyznávajú rovnakú nádej ako my. Boh nás viedol úžasným spôsobom. V roku 1993 sme boli prvýkrát pozvaní na prázdninovú akciu s názvom Manželské stretnutia, ktorú organizovala naša cirkev. S manželkou máme rozdielnu povahu i temperament, no vďaka Bohu, našej láske a ochote učiť sa nové veci sme mohli predísť rôznym nedorozumeniam a vzájomne si odpúšťať. Informácie, ktoré sme získali na týchto stretnutiach, sme si mohli vyskúšať v našom každodennom manželskom živote. Už počas tohto týždenného pobytu sme na sebe aj na ostatných videli zlepšenie v rôznych oblastiach, napríklad vo vzájomnej komunikácii.
Veľmi rýchlo sme zistili, aký dobrý a konštruktívny vplyv má takáto „dovolenka“ na naše manželstvo. Preto sme radi prišli aj na ďalšie stretnutia. Každému by sme priali, aby mohol prežívať krásne chvíle, keď Boh zázračným spôsobom vypočúva modlitby zúčastnených manželských párov ešte počas stretnutia.
Ak mám zhrnúť našich 25 rokov chodenia s Bohom, môžem povedať, že neviem, či by sme s manželkou boli ešte spolu a aký by bol náš život, keby sme do svojho života neprijali biblické princípy a zásady. Boh sa stal súčasťou nášho každodenného života. Aj keď sme prechádzali krízami a ťažkým obdobím, vždy sme si uvedomovali vyznanie apoštola Petra zaznamenané v Jánovom evanjeliu:
„Tu povedal Ježiš Dvanástim: Aj vy chcete odísť? Odpovedal mu Šimon Peter: Pane, ku komu by sme šli? Ty máš slová večného života.“
(Ján 6,67.68)
Nič nie je lepšie, než ísť životom s Ježišom a žiť v nádeji na stretnutie s Ním.

Pane, ďakujeme Ti za vedenie v našom živote, za to, že posilňuješ našu vieru. Chválime Ťa za to, že Ti na nás záleží.

Jiří Handzel

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi