Boh – vysloboditeľ

Lebo bôžikovia hovorili nezmysly, veštci videli klamstvá, vykladajú prázdne sny a márne potešujú. Preto ľudia odtiahli ako stádo, sú pokorení, lebo niet pastiera. (Zach 10,2)

Filmy sú dnes plné okultizmu, nadprirodzených vecí a superhrdinov. Astrológia, numerológia, horoskopy, kartári, čítanie z ruky… To je len malá mozaika súčasného sveta. Možno sme si na to už zvykli a tieto veci nevnímame ako niečo zlé, ale len ako „určitú formu zábavy“. Poznáte ľudí, ktorí sú úplne pohltení hľadaním nadprirodzena, veria v duchovno a zázraky, ale nechápu, odkiaľ je táto sila? Sú zmätení nezmyselným učením. Ďalšia skupina ľudí všetko popiera. Posmešne poznamenávajú: „Ako to funguje?“ Jedna skupina je teda pohltená a zmätená, druhá s úsmevom na tvári popiera. Chýbajú tu ľudia, ktorí správne chápu, o čo ide. Ľudia, ktorí jasne povedia: „Funguje to, ale utekaj od toho!“
Aj ja som sa osobne stretol s kartárom, no zašlo to tak ďaleko, že som začal vykladať karty aj ja. Nadprirodzené javy, ktoré sa prejavujú aj pri vykladaní kariet, sú reálne. Vďaka Bohu a zástupnej obeti Ježiša Krista môžem žiť. Keď som v najťažšej chvíli počul okolo svojej postele kroky a vŕzganie parkiet, ktoré trvalo zhruba hodinu, celý čas som sa modlil a spieval piesne na Božiu oslavu. Ťažkosti sa postupne strácali a dnes môžem ďakovať jedine Kristovi za vyslobodenie.
Bludy, lži a preludy nie sú len výplodom chorej mysle. Môžu byť tiež výsledkom posadnutosti. A vtedy satan „svoju pravdu“ zneužíva na to, aby nás zviedol z cesty milosti a večného života.
„Najväčšie nebezpečenstvo, že podľahne vplyvu zlých duchov, hrozí človeku, ktorý popiera existenciu a pôsobenie satana a jeho anjelov. Mnohí poslúchnu ich našepkávanie. Pritom sa domnievajú, že sa riadia vlastným rozumom. Blížime sa k záveru dejín tohto sveta. Satan vynaloží všetku svoju moc na to, aby klamal a ničil. Teraz všade šíri názor, že vôbec neexistuje – čo je taktika, pomocou ktorej skrýva seba i spôsob svojej práce.“ (E. G. Whiteová, Velká naděje, strana 27)

Pane Ježišu, počas svojho pôsobenia na našej zemi si dokázal, že si mocnejší než démoni. Každého, kto prišiel k Tebe, si zbavil posadnutosti. Aj mne hrozí, že sa dostanem do satanovej siete okultizmu a špiritizmu. Chráň ma pred týmto nebezpečenstvom. Chcem sa Ťa držať, pretože len s Tebou som v bezpečí.

Martin Žák

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi