Pomôž mojej neviere

Som totiž presvedčený, že ani smrť, ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomné, ani budúce veci, ani mocnosti, ani to, čo je vysoko, ani to, čo je hlboko, ani nijaké iné stvorenie nebude nás môcť odlúčiť od Božej lásky, ktorá je v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi. (Rim 8,38-39)

Koľkokrát som sa modlila, aby mi Boh odpustil. Ale potom som sa postavila na miesto Boha a vyniesla nad sebou rozsudok: „Vinná!“ Nepochybne som vinná aj bola, ale vo všetkom mojom trápení a hľadaní odpustenia ma Boh stále viedol.
Napriek tomu, že som si pripadala stratená, zatratená a odlúčená od Jeho prítomnosti, zúčastnila som sa na celodenných modlitbách. V pripravenej miestnosti, ktorá slúžila ako kaplnka, sa každú hodinu niekto modlil. Ja som sa mala modliť medzi 22. a 23. hodinou. Čím viac sa blížil môj čas, tým viac som stále cítila svoju márnosť a bezmocnosť.
Uvažovala som, či si vziať so sebou mobil. S výčitkami a ospravedlnením, že ho beriem len preto, aby som kontrolovala čas, som sa nakoniec rozhodla, že si ho vezmem. Moje vnútro bolo plné výčitiek:
„To nie si schopná ani hodinu vydržať bez mobilu, len tak s Bohom? Ani jednu hodinu?“
Sedela som na svojom mieste, modlila sa, volala k Bohu a s očami plnými sĺz som sa ho pýtala: „Prečo mi jednoducho neodpustíš? Prečo dovolíš diablovi, aby ma prenasledoval?“ Potom som vyčerpaná a bez nádeje padla na zem a mlčky som plakala.
Vtom mi napadlo: „Pozri sa, koľko je hodín.“ Nevedela som, čo by som ešte mohla Bohu povedať, a tak som sa pozrela. Bolo práve 22.34. Všimla som si, že mi prišla esemeska. Čas doručenia bol 22.33, no neprišla z iného mobilu, ale z internetu.
Zrazu som si niečo uvedomila. Vo chvíli, keď som všetko vzdala a volala k Bohu, prečo ma radšej nezabije, keď stále mlčí a nič nerobí, mi došla táto správa: „ODPUSTAM TI, ODPUST AJ TY SAMA SEBE :)“
Modlím sa (podľa Mar 9,22-24) za každého z nás slovami, ktoré pred dvoma tisíckami rokov vyslovili ústa otca malého chlapca:

„Pane, verím a z hĺbky srdca Ťa prosím, pomôž mojej neviere. Ďakujem, že nikto a nič, dokonca ani ja sama, Ťa nijakým spôsobom nemôžem donútiť, aby si ma prestal milovať. Amen.“

PS

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi