Odpustenie

Blahoslavený, komu je priestupok odpustený a hriech prikrytý. (Žalm 32,1)

„Keby boli našou najväčšou potrebou informácie, potom by nám Boh poslal učiteľa. Keby to bol technický pokrok, poslal by nám vedca. Keby to boli peniaze, poslal by nám ekonóma. Pretože našou najväčšou potrebou je ODPUSTENIE, Boh nám poslal SPASITEĽA.“ (M. Lucado)
Získať pokoj mysle je jedným z veľmi dôležitých životných cieľov, no dôležitým prostriedkom na jeho dosiahnutie je prijať ODPUSTENIE. Najprv musíme vierou prijať odpustenie od Nášho milujúceho Pána Boha, až potom dokážeme odpúšťať iným. Keď nám odpúšťa, správa sa k nám pozitívne „nespravodlivo“. Odpustenie je ovocie Jeho milostivého charakteru, lebo nás ako najlepší Učiteľ Lásky chce naučiť odpúšťať aj v našich medziľudských vzťahoch.
Kto sa nenaučí odpúšťať, nepostaví „most“, po ktorom bude musieť raz sám prejsť. Každý z nás potrebuje ODPUSTENIE… Zvládnime túto lekciu, kým žijeme, pretože druhú šancu už nebudeme mať. Tešme sa z odpustenia, ktoré vďaka obeti Pána Ježiša dostávame od Boha a „obetujme sa“ aj my podľa Jeho vzoru v odpustení tým, ktorí nám ublížili.
„V každom odpustení je ukrytá spomienka na stratený raj.“ (neznámy autor)

Pane Ježišu, pomôž mi aj dnes darovať niekomu pár kvapiek z mora odpustenia, ktorým si ma obdaril…

Bohumil Kern

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi