Viem, že ma niekto má rád (3)

Božia láska k nám sa prejavila v tom, že Boh poslal na svet svojho jednorodeného Syna, aby sme skrze neho mali život. (1Ján 4,9)
Boh o svojej láske k nám nielen hovorí, ale ju aj preukazuje. Ako? Prečítajme si niekoľko biblických textov: „No Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešni.“ (Rim 5,8)
„Božia láska k nám sa prejavila v tom, že Boh poslal na svet svojho jednorodeného Syna, aby sme skrze neho mali život.“ (1Ján 4,9)
„Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale mal večný život.“ (Ján 3,16)
„On dáva silu unavenému a bezmocnému veľkú udatnosť.“ (Iz 40,29)
„… dám vám budúcnosť a nádej. Keď budete ku mne volať… vypočujem vás. Budete ma hľadať a nájdete ma…“ (Jer 29,11-13)
„Poďte ku mne všetci,… ja vám dám odpočinúť.“ (Mat 11,28)

My ľudia dokážeme dávať iným množstvo rád a takisto vyjadriť veľa dobrých prianí. Nedokážeme im však dať silu na naplnenie toho, čo prajeme. Boh nielen praje, ale dáva tiež silu na to, aby sme poslúchli Jeho rady, zmenili svoj charakter a prekonali svoje zlozvyky. Chce nám dať silu, aby sme v našich rodinách žili usporiadaným životom a správne vychovávali svoje deti. Poskytuje nám každodennú starostlivosť, zdravie, slnko, dážď.
Boh miluje každého, aj toho najmenšieho, aj toho, kto je na okraji ľudskej spoločnosti, aj toho, koho nemá nikto rád… Vy, čo pociťujete nedostatok lásky, bezpečia a porozumenia, nezabudnite – Boh vás má rád. Naozaj, úprimne a stále.
Jeho láska nie je odpoveď na náš vzťah voči nemu. Práve naopak – náš vzťah k nemu môže vzniknúť práve preto, že On prejavuje vzťah lásky k nám.
„Láska je v tom, že nie my sme milovali Boha, ale že on miloval nás…“ (1Ján 4,10)

Bože, patrím k márnotratným synom. Ďakujem Ti, že aj dnes ma čakáš s otvorenou náručou. Je v nej dosť miesta pre každého, kto sa rozhodne uveriť, že Ty si láska.

Jan Dymáček

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi