Sila príhovornej modlitby

A hľa, ja som s vami po všetky dni až do konca sveta. (Mat 28,20)

Verím tomu, že Boh bol so mnou aj vtedy, keď som v Neho ešte neverila. Bola som slepá a hluchá voči Jeho tichému hlasu. Až počas rozvodového konania som mu vo svojom zúfalstve otvorila srdce. Naplnil ma pokoj a istota, že je so mnou. Spoznala som Jeho lásku i moc odpustenia. Prišli skúšky i radosti, a tiež uistenia o Božej prítomnosti v mojom živote.
Začala som chodiť na biblické vyučovanie. Neskôr sme sa schádzali k modlitbám v rodinách. Keď som vážne ochorela, spoznala som význam príhovorných modlitieb. Priebeh choroby som znášala pokojne a neskôr som bola vďačná za uzdravenie.
Presťahovala som sa do menšieho mesta a hľadala nový zbor. Po roku modlitieb som ho našla v inej cirkvi, v Cirkvi adventistov siedmeho dňa. Túžila som po modlitebnej skupinke a Boh moju modlitbu vypočul.
Po dvadsiatich rokoch sa choroba vrátila, no nebol to šok. Nepýtala som sa, prečo práve ja, lebo som vedela , že Ježiš je v Duchu Svätom so mnou.
Keď sa teraz k tomu všetkému vo svojej mysli vraciam, kladiem si otázku: „Zvládla by som všetky tieto skúšky bez Boha?“ Ťažko. Preto som veľmi vďačná za Jeho trpezlivosť a bezpodmienečnú lásku. Naši blížni, ktorí ešte nepoznali radosť Božích detí, potrebujú naše príhovorné modlitby ešte viac.
Spoznala som, že strach síce vyháňa vieru, ale viera zas vyháňa strach. Povzbudzuje ma nádherné Božie uistenie: „Ja som až do vašej staroby ten istý, až do šedín, ja vás budem nosiť. Ja som konal, ja vás budem niesť, ja vás budem nosiť a vyslobodím.“ (Iz 46,4)
Biblia je plná nádherných zasľúbení. Nezabúdajme preto na ne a každý deň si pripomínajme, že Boh je na našej strane.

Nebeský Otče, ďakujem Ti, že si sa mi dal poznať a že môžem byť Tvojím dieťaťom. Som Ti vďačná za nádej na večný život vďaka obeti Ježiša Krista. Prosím Ťa o Ducha Svätého, aby som dokázala byť dobrým svetlom pre iných. Ďakujem za pokoj v srdci, ktorý môžeš dať len Ty.

Milada Piotrovská

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi