Pozor na falošný pokoj

Lebo sami veľmi dobre viete, že Pánov deň príde ako zlodej v noci. Keď budú hovoriť: Je pokoj a istota!, vtedy ich znenazdania prepadne záhuba ako pôrodné bolesti rodičku a neuniknú. No vy, bratia, nežijete v tme, aby vás ten deň prekvapil… (1Tes 5,2-4)

Vďaka historikom vieme, že Stalin bol svojimi vlastnými výzvednými službami včas upozornený, že Hitler sa chystá napadnúť Sovietsky zväz. Paranoidný vodca túto informáciu vyhodnotil ako útok na svoju vlastnú pozíciu a namiesto prípravy obrany svojej krajiny venoval čas na svoju ochranu. Dal vyvraždiť elitu armádnych veliteľov, na základe čoho mohla nemecká armáda v priebehu niekoľkých dní ovládnuť takmer celú európsku časť sovietskeho impéria.
Podľa Pavla hrozí niečo podobné aj nám. Ježiš presne opísal „čas konca“, ktorý bude predchádzať Jeho návratu na našu planétu. Hovorí o vojnách, nepokojoch, zemetraseniach, morových ranách, rozmachu falošných prorokov a mnohých ďalších znakoch, ktoré dnes vidíme všade okolo seba.
Príroda sa nikdy nemusela brániť rabovaniu a ničeniu tak ako v poslednom storočí. Ničíme atmosféru, do riek a morí sa dostáva stále väčšie množstvo látok a jedov, ktoré pomaly zabíjajú život. Umelé zvyšovanie výnosov poľnohospodárskej pôdy ničí prirodzenú regeneračnú schopnosť pôdy… Stále viac vedcov bije na poplach, ale ich hlas zaniká v našej túžbe po luxuse a pohodlnom živote.
Pavol radí, aby sme boli v strehu. To, čo sa deje okolo nás, ale aj v nás, zodpovedá proroctvám, ktoré sa týkajú návratu nášho Pána. Blíži sa chvíľa, keď sa naša hriešna planéta stane stredom vesmíru.

Bože, buď dnes mojím svetlom. Nechcem žiť v tme.

Vlastimil Fürst

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi