Problém

Nech sa nemusia hanbiť za mňa tí, čo v teba dúfajú, Pane, Hospodin zástupov! Nech sa nemusia cítiť ponížení pre mňa tí, čo ťa hľadajú, Boh Izraela! (Žalm 69,7)

„To, čo považuješ za problém, je dar, ktorý máš vyriešiť.“ (Ludwig Wittgenstein)
Riešenie našich problémov nemá byť len našou starosťou, zvlášť keď poznáme Niekoho, komu na nás veľmi záleží. Poznanie Boha nám dáva dôvod byť ľuďmi nádeje.
„Pesimista vidí problém v každej príležitosti, optimista vidí príležitosť v každom probléme.“ (Winston Churchill)
Problémy v živote boli, sú a budú, aj keď my tu už nebudeme. Kým však z Božej milosti žijeme, rozhodnime sa byť tými, ktorí v problémoch vidia výzvy stále znovu zažiť živú skúsenosť s milujúcim nebeským Otcom. Často totiž práve vďaka problémom dávame šancu Tomu, ktorému na nás tak veľmi záleží. Nedajme sa preto ani dnes nikým a ničím strhnúť do beznádeje a stresu. Život je predsa vzrušujúce dobrodružstvo s Bohom a človekom vo svete svetla a tmy – aj napriek problémom…
Možno aj dnes dostaneš pár „problémových darčekov“. Vezmi ich ako výzvu riešiť ich so svojím najlepším Priateľom. Za skúsenosť, ktorá obohatí Tvoj život, to rozhodne stojí… A môže pozitívne zasiahnuť aj do života ľudí okolo teba…

Drahý Pane Ježišu, uč ma aj dnes nielen ukladať svoje starosti na Teba, ale aj prijať zodpovednosť voči iným za to, ako na problémy reagujem a ako ich riešim.

Bohumil Kern

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi