Kúzelník

Boh povedal: Nech vydá zem rôzne druhy živých tvorov: dobytok, plazy a divú zver. Tak sa aj stalo. Boh utvoril rôzne druhy divej zveri, dobytka a plazov. Boh videl, že je to dobré. (1Moj 1,24.25)

Po dlhom čase zavítal do nášho mesta kúzelník. Vzala som deti a vyrazili sme spolu na predstavenie. Boli nadšené nepochopiteľnými trikmi, no mňa však zaujal jeho kúzelný klobúk. Za krátku chvíľu z neho vytiahol niekoľko holubov a potom niekoľko králikov. Nechápem, kde ich mal ukryté. Ukázal klobúk, ktorý bol prázdny – a za okamih znovu z neho vytiahol králika!
Vtedy som si spomenula, ako sa asi cítili ľudia, ktorých Ježiš nasýtil niekoľkými tisíckami bochníkov chleba, ktoré bez miesenia cesta a pečenia odrazu rozdával! Ľudia museli žasnúť nad týmto zázrakom. O to viac, že sa stal vo chvíli, keď boli hladní a v okolí nebola nijaká reštaurácia, kde by sa mohli najesť…
Boh dokáže stvoriť z ničoho čokoľvek. Takú moc má len On. Stvoril celý vesmír, našu zem, prírodu i človeka, pretože pre Neho nie je nič nemožné.
Boh však nie je ľudský kúzelník, Jeho divy nie sú obmedzené. V každej situácii dokáže zasiahnuť aj nepochopiteľným spôsobom v náš prospech. Je ochotný viesť náš život prazvláštnymi cestami, pomáhať nám v životných ťažkostiach, vychovávať nás, ale aj vymazať naše viny a pripraviť nám nádherný večný život. Nemusíme mu za to zaplatiť ako kúzelníkovi. Boh nám ponúka všetko zadarmo a iba čaká, či Jeho pomoc odmietneme, alebo prijmeme. Čaká na našu vďačnosť, lásku a vernosť.
Myslím, že Bohu je hodno dôverovať. S ním sa vyplatí ísť týmto boľavým životom, lebo si so všetkým poradí a dokáže pomôcť v každej situácii. Oveľa lepšie než ten najlepší kúzelník na zemi!

Náš milujúci Bože, nechápem, ako si dokázal za jeden týždeň stvoriť celú zem a všetko, čo je na nej. Napriek tomu verím, že práve Ty si Stvoriteľ neba a zeme, že Ti všetko patrí. Verím, že si to Ty, kto má moc zasiahnuť v každej situácii. Ďakujem za množstvo osobných skúseností, keď si vypočul moje modlitby a pomáhal tam, kde moje sily nestačili. Som šťastná, že som v Tebe našla najlepšieho Priateľa, akého môžem mať…

H. M.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi