Ako ku mne prišlo Slovo

Vieme, bratia Bohom milovaní, o vašom vyvolení, lebo naše evanjelium neprišlo k vám len v slove, ale aj v moci, v Duchu Svätom a v úplnej istote. (1Tes 1,4)

Tieto slová napísali misionári Pavol, Silvanus a Timotej zboru, ktorý vznikol vďaka ich pôsobeniu. Títo misionári neobracali hriešnych ľudí k Bohu len na základe biblických vedomostí a informácií. V ich živote, na ich tvári a v ich činoch muselo byť viditeľné pôsobenie Božieho slova. Ľudia v Tesalonike uverili, pretože slová misionárov sprevádzala moc Svätého Ducha.
Aj ja som uverila vďaka skupine misionárov, ktorých vieru som videla v ich živote, na ich tvárach a v ich činoch. Mala som vtedy dvadsať a pracovala som ako servírka v jednom hoteli. Chodievali sa k nám stravovať a ja som ich obsluhovala.
Po niekoľkých dňoch mi v hlave vŕtala otázka: „Čím to je, že títo ľudia sú úplne iní než všetci ostatní, ktorých poznám?“ Odhodlala som sa a spýtala sa ich. A tak sa to začalo. Napriek tomu, že z mladosti mi zostalo presvedčenie, že kresťanstvo nie je nič pre mňa, v spoločnosti týchto mladých nadšených ľudí sa Pán Boh stal najväčšou túžbou v mojom živote. Adventistov som vtedy ešte nepoznala… Pán Boh však pre mňa rezervoval miesto v tejto cirkvi. Zvláštnym spôsobom vložil do môjho srdca presvedčenie, že patrím do cirkvi, ktorá dodržuje Božie prikázania, ktoré som si v Biblii vyhľadala… To, že siedmy deň Boh požehnal a posvätil, ma tak oslovilo, že som v tento deň začala sama oslavovať svojho Stvoriteľa. Nedalo mi to a po čase som musela vyhľadať spoločenstvo ľudí, ktorí ho oslavovali so mnou.

Drahý Bože, ďakujem Ti, že Tvoje slovo prišlo do môjho života v moci Svätého Ducha a v plnom presvedčení. Nauč ma, prosím, odovzdávať ďalej evanjelium nielen slovami, ale celým svojím životom.

Pavla Žůrková

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi