O svoju radosť sa podeľ s inými

Ospravedlňovaní sú zadarmo, jeho milosťou, vykúpením v Ježišovi Kristovi. (Rim 3,24)

Vykúpený Kristovou obeťou, ospravedlnený zadarmo – bez vlastných zásluh. To boli vety, ktoré pre väčšinu ľudí dávnych čias boli úplne nové a súčasne znamenali zásadný obrat v ich živote. Slnko Božej milosti im prinieslo do života nové svetlo! Kristovou smrťou nastal deň záchrany pre všetkých, ktorí tomu jednoducho uveria a osobne prijmú Kristovu milosť.
Vyznaním viery a prosbou o odpustenie sa v Božích očiach stávam čistý. Pán Boh sa na mňa pozerá ako na ospravedlneného, zbaveného viny, vlastne svätého. Pritom sa nemusím spovedať žiadnemu človeku, pretože svoje hriechy vyznávam priamo Pánu Bohu. To všetko preto, že náš Pán sa sám vyrovnal s hriechom a jeho dôsledkom – smrťou. Naopak, odplata za hriech je smrť. Dar Božej milosti je večný život v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi.
To je podstata a hlavná myšlienka celého evanjelia. Nie je to naozaj radostné posolstvo? Radujme sa a deľme sa o túto radosť s inými, lebo z Božej milosti môže byť každý človek zachránený pre večný život.

Pane Ježišu, takmer tomu nemôžem uveriť, že si ochotný ospravedlniť ma úplne zadarmo. Napriek tomu sa chcem dnes pevne držať Tvojich slov a prežívať radosť z vlastného spasenia. Pomôž mi, aby bola moja radosť nákazlivá. Nechcem byť v Tvojom kráľovstve sám.

Karel Špinar

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi