V Bohu je zmysel môjho života

A večný život je v tom, aby poznali teba, jediného, pravého Boha i toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista. (Ján 17,3)

V odpovedi na otázku, prečo verím v Boha, chcem najprv vyjadriť Bohu vďačnosť za to, že sa mi dal poznať prostredníctvom Biblie. Hneď na prvej stránke sa mi predstavuje ako Stvoriteľ všetkého živého i neživého. (1Moj 1,1-26) Jeho stvoriteľské dielo ma napĺňa úžasom. Verím v osobného Boha, ktorý mi dáva život i všetko ostatné. (Sk 17,24-28) Umožňuje mi vidieť pozitívny zmysel, účel a cieľ života zo zorného uhla večnosti.
Verím v Boha, pretože som ho poznal ako Boha lásky a milosrdenstva, ktorý sa od nás neodvrátil pre našu nevernosť. Keď sme sa kvôli hriechu stali zajatcami porušenosti a smrti, prostredníctvom výkupného a spásneho diela Ježiša Krista zmenil náš údel. (Ján 3,16) Sľúbil nám večný život ako dar prostredníctvom viery v Ježiša Krista. Robí všetko pre to, aby sme sa nestali obeťami nesprávnej predstavy, že sa nám vlastným úsilím podarí uniknúť z ničoty a zániku.
Verím v Boha, pretože som ho poznal ako Pána ľudských dejín, ktoré zavŕši nastolením svojho kráľovstva spravodlivosti v Ježišovi Kristovi. (Zj 11,15)
Verím v Boha Otca, ktorého osobnú prítomnosť nachádzam vo svojich skúsenostiach. Prvá bola na začiatku, keď sa mi dával poznať. Bolo to v čase II. svetovej vojny v roku 1943, keď som bol politický väzeň. Dostal som sa do situácie bezprostredného ohrozenia života a vtedy som sa prvýkrát modlil k Bohu a On ma zachránil doslova zázračným spôsobom. Keby vtedy nezasiahol, určite by som prišiel o život.
Tak by som mohol pokračovať mnohými ďalšími skúsenosťami…

Môj Bože a Otče, ďakujem Ti, že som Ťa mohol poznať, a to najmä v Ježišovi Kristovi. Ďakujem, že si vstúpil aj do môjho života a naplnil ho pokojom a radosťou. Vďaka, že si dal môjmu životu cieľ – z ničoty a stratenosti môžem smerovať k večnému životu.

Radomír Drobný

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi