Pondelkovou vernisážou v Spoločenskom centre na Cablkovej 3 v Bratislave sa začala výstava obrazov našej sestry Zuzany Dobrotovej. Diela zobrazujúce najmä stvorenie si môžu záujemcovia pozrieť každý deň od 09:00 do 19:00 až do 27. júna 2014 .

TITLEVernisáž, ktorá sa uskutočnila v pondelok 9. júna 2014 bola jedným z prvých podujatí tohtoročného Dotkni sa neba, ktoré prebieha počas leta v Bratislave. Slávnostný program otvorili hudobným prednesom hudobníci manželia Kašlíkovci, ktorí do programu počas večera prispeli ešte niekoľkokrát. Hostí privítal jeden z koordinátorov projektov DsN a YfJ Juraj Turóci. So svojimi pozitívnymi dojmami z výstavy sa s návštevníkmi podelila aj spoluzakladateľka Únie slovenských karikaturistov Oľga Pazerini. O tom, ako dobre môže umenie vplývať na človeka, hovoril estetik a kazateľ na nástupnej praxi Mgr. Martin Homišin, B.A.

O inšpirácii pre svoje obrazy, ako aj o svojej ceste k maľovaniu, hovorila maliarka Zuzana Dobrotová. Aj keď k umeniu a obzvlášť výtvarnému mala odmalička sklony, k maľovaniu sa dostala až niekoľko málo rokov dozadu. 01Veľkým impulzom pre ňu boli prednášky docenta Jiřího Beneša, Th.D o stvorení. Táto téma sa stala zároveň aj hlavným motívom jej výstavy, ktorú si môžete pozrieť do 27. 6. 2014 v priestoroch zborového domu Cirkvi adventistov s. d. a Spoločenského centra na Cablkovej 3 v Bratislave. Výstavné priestory sú otvorené denne od 09:00 do 19:00. Vstup je voľný.

I na záver programu bola pripravená pekná pieseň. Po tom, čo odznela, bolo vo výstavných priestoroch pripravené pohostenie, ku ktorému sa návštevníci postupne presunuli. Ďalšie chvíle už boli venované vnímaniu a vstrebávaniu estetických dojmov a spoločným rozhovorom pri umení.

03

Viac o výstave Dotkni sa neba v obrazoch, o ich autorke a o pripravovaných prednáškach Mgr. Libora Votočka, nadväzujúcich na výstavu, sa dozviete TU.

projekt stvorenie

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi