Krajiny Balkánu sú od 15. mája zasiahnuté záplavami v dôsledku prudkých dažďov, sprevádzajúcich cyklón Tamara. Povodne spôsobili obrovské škody najmä v Srbsku či Bosne a Hercegovine. ADRA02Viac ako 30 000 ľudí bolo evakuovaných, tisícky domov boli zaplavené a poškodené. ADRA Slovensko preto vyhlasuje zbierku na pomoc ľuďom, postihnutým povodňami na Balkáne.

Pomôžte Balkánu aj vy svojim príspevkom na číslo účtu 4975241312/0200, variabilný symbol 0514. Finančné prostriedky budú použité na zabezpečenie akútnych potrieb vysídleným obyvateľom v Srbsku či Bosne a Hercegovine. ADRA potreby každý deň monitoruje.

Medzinárodne zložený ADRA tím spolu s miestnymi dobrovoľníkmi pomáha v Srbsku, ako aj Bosne a Hercegovine už týždeň. ADRA Slovensko vysiela v piatok riaditeľa organizácie Daniela Kabu, aby doplnil humanitárny tím v Bosne, ktorý pomáha v zasiahnutých oblastiach Zavidovici a Doboj.

Na humanitárne aktivity a pomoc ľuďom v núdzi je možné prispievať aj pravidelne prostredníctvom služby VIAMO na telefónnom čísle: 0948 353 835, ktoré je priradené k prevádzkovému účtu ADRA.

ADRA BANNER

zdroji informácií/ foto: adra.sk

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi