Konferencia o službe – Pieseň v službe evanjelia, PS:e 2014 sa uskutočnila 11.3. – 13.3.2014 v Banskej Bystrici.

Jedným z najväčších prínosov PS:e 2014 bol fakt, že to bola skutočná konferencia o službe. PS:e 2014 s mottom „Deň čo deň“ nebola o vystupujúcich a o pasívnych divákoch. Všetci sa mohli v priebehu konferencie do niečoho zapojiť. Počas worshipov všetci chválili Boha. Každá chvála bola spoločné dielo hudobnej skupiny, poslucháčov a Boha. Spoločne sa Bohu slúžilo piesňami, ktoré ho vyvyšovali a oslavovali.

Novou súčasťou PS:e 2014 sú workshopy, alebo semináre o službe. Každý sa mohol zúčastniť na jednom z troch seminárov, ktoré inšpirovali účastníkov k rôznym formám služby, prostredníctvom modlitby, evanjelizácie, alebo dobrovoľníctva. Motiváciou k zapojeniu sa do služby boli aj skúsenosti s konkrétnymi nápadmi, ktoré predstavili zbory Banská Bystrica – Rodinné centrum Filipko a Zvolen – Dobročinný šatník.

Veľkou inšpiráciou bolo kázanie z Božieho Slova, prostredníctvom ktorého sa Boh dotkol sŕdc poslucháčov a Duch Svätý posilnil vôľu účastníkov ku skutočnej službe životom a činom.

Tento rok nám Boh „otvoril dvere“ i k ďalšej forme služby. PS:e sa mohlo vysielať priamo a tak požehnanie z Konferencie o službe mohli mať nielen účastníci, ktorí boli v Banskej Bystrici, ale aj diváci na celom Slovensku.

Bohu patrí všetka naša vďačnosť za požehnanie, ktorým sprevádzal Konferenciu o službe – PS:e 2014.

František Kolesár

Reakcia účastníka:

Vďaka za vynikajúci duchovný pokrm, bohatý program, stretnutie s mnohými známymi i neznámymi… príjemne strávený večer 🙂

Boli sme oslovení piesňami, nadšením mladých ľudí, moderne podaným kázaním Michala. Mimoriadne sme prežívali prítomnosť Ducha Božieho na workshope s Janom Nehybom o praktickom prežívaní každého dňa s Ježišom. Poďakovanie patri aj Oliverovi za pripravený večer pre manželov a tiež domácim za vynikajúce pohostenie. Syna mimoriadne oslovila možnosť diskutovať s Filipom o témach, ktoré zaujímajú mladých…

Odnášame si povzbudenie z Božieho Slova a mnohé pekne spomienky na tohtoročný Deň čo deň.

Nová zvučka PS:e

Záznamy zo PS:e 2014 sledujete tu:

http://mladez.casd.sk

Fotogaléria:

[nggallery id=35]

foto: Jaro Bielik

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi