Od 2. do 9. novembra 2013 budeme mať po roku opäť príležitosť stretávať sa v kruhu našich blízkych s Pánom Bohom počas modlitebného týždňa. V domácich skupinkách či zboroch sa budeme modliť a spoločne si čítať prednášky, ktoré sú na tento špeciálny čas pripravené. Vo svojom príhovore ich čitateľom predstavil predseda Generálnej konferencie CASD Ted N. C. Wilson:

Aký duchovný život prežívame? Sme každý deň bližšie k svojmu Pánovi? Alebo náš vzťah ustrnul, či sa od neho dokonca vzďaľujeme?

Prednášky modlitebného týždňa „o nasledovaní“, sú zamerané na kresťanský život a jeho oživenie – na to, ako môžeme prežívať živý, šťastný a uspokojivý vzťah s Bohom. Nevynechajme ani jeden deň pri čítaní týchto prednášok, pretože môžu osloviť naše srdcia.

Prvú sobotu si sadneme k Ježišovým nohám a budeme počúvať, ako na vrchu premenenia radí kresťanom, ako majú žiť. Počas ďalších prednášok budeme s kazateľom Larrym Lichtenwalterom skúmať, kto vlastne sme, prečo robíme to, čo robíme, a prečo na tom záleží. Pri pohľade na praktické záležitosti kresťanského života, ako sú materializmus, sexualita, zábava, medziľudské vzťahy, pravdivosť a čestnosť, sa zameriame na to, ako Duch Svätý dokáže obnoviť a oživiť tých, ktorí sú ochotní nechať sa ním viesť. Téma o oživení a kresťanskom živote vyvrcholí prednáškou, ktorú napísala Ellen Whiteová. Ak máte malé deti (alebo máte sami radi pekné príbehy), nemali by ste v modlitebnom týždni vynechať čítanie pre deti, ktoré napísal Saustin Mfune. S prianím Božieho požehnania pre chvíle, v ktorých sa budeme počas modlitebného týždňa stretávať ako celosvetová cirkevná rodina pri štúdiu a modlitbách

Ted Wilson

Prednášky modlitebného týždňa si môžete v elektronickej podobe stiahnuť tu:

Sledujte Modlitebný týždeň 2013 na HopeTV >

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi