V živote cirkvi jestvuje mnoho dôvodov na radosť. Každý z nich je svojim spôsobom jedinečný. Inak tomu nie je ani v prípade, ak sú vysvätení dvaja kazatelia, ktorí chcú svoj život zasvätiť službe Pánu Bohu. O to viac, ak táto služba nadväzuje na dlhoročné prácu, ktorú už pred tým v cirkvi vykonávali.

Sobota, 25. mája 2013, bola dňom takejto výnimočnej radosti. V priestoroch Domu armády v Trenčíne sa od rána schádzali sviatočne vyobliekaní ľudia z celého Slovenska, ktorí sa prišli zúčastniť slávnosti vysvätenia – ordinácie dvoch našich kazateľov: Daniela Márföldiho a Jozefa Kučeru. Ordinácie sa zúčastnili aj predstavitelia Česko-Slovenskej únie Cirkvi adventistov s. d. a jej Slovenského združenia.

Súčasťou bohatého dopoludňajšieho programu bola neodmysliteľná sobotná škola, doplnená spevom a chválami. Piesne dopĺňali aj hlavnú časť programu – kázanie z Božieho Slova, ktorého sa ujal predseda Česko-Slovenskej únie CASD, br. Mikuláš Pavlík. Brat predseda únie viedol i samotné vysvätenie – ordináciu. Po krátkom predstavení dvoch čoskoro vysvätených kazateľov predsedom SZ Karolom Badinským,  začali na pódium vychádzať postupne ich kolegovia, už ordinovaní kazatelia. Po spoločnej modlitbe nasledovalo vkladanie rúk a samotné vysvätenie dvoch kazateľov. Silné a pre mnohých i emotívne okamihy pretrvávali aj počas nasledujúcich gratulácií a blahoželaní.

Počas odpoludňajšieho programu sa prítomným prihovoril tajomník ČSÚ, br. Peter Čík. Po ňom sa so svojou cestou s Pánom a ku Pánu Bohu podelili aj dvaja čerstvo vysvätení kazatelia. Príhovor Daniela Márföldiho si môžete prečítať tu.

Pánu Bohu patrí naša vďaka za to, že medzi vysvätených kazateľov pribudli naši ďalší dvaja bratia, že sme i v daždivú májovú sobotu mohli prežívať obrovskú radosť, požehnanie i povzbudenie. Vďaka Mu patrí i za to, že obidvoch bratov aj s ich rodinami viedol svojou predivnou cestou až k tomuto dňu. Modlime sa za nich spoločne, nech je ich služba požehnaním pre nich i pre ich zbory a okolie.

[nggallery id=18]

foto: autor, T. Fučela, M. Jurečko

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi