Článok je pokračovaním prvej a druhej časti riportu Feriho Kolesára o pôsobení misionára Kornelia Novaka na Slovensku. Prvú časť si môžete prečítať TU (klik), druhú časť TU (klik sem).

Kornelius Novak slúži nie len na ulici, ale aj v sobotu v našich zboroch.

Z jeho služby, skúseností a kázaní majú tento rok požehnanie zbory Prievidza, Krupina, Zvolen, Vaďovce a skupina Piešťany.

Jeho služba na Slovensku bude pokračovať ešte v lete v júli v Banskej Bystrici počas Dotkni sa neba 2013, kde bude motivovať mladých ľudí k životu s Ježišom a k hlásaniu evanjelia.

Naša vďačnosť patrí Bohu za požehnania, ktoré sprevádzajú aj takýto typ evanjelizácie.

I keď evanjelizovať priamo na ulici je trochu netradičné, nie je to nič nemožné. Podstatou služby brata Kornelia Novaka je odvaha, ale aj jasná vízia toho, k čomu Boh chce použiť jeho dary a životnú skúsenosť. A to je niečo, čo má každý z nás.

Každý z nás má za sebou jedinečnú skúsenosť obrátenia a vďaka tomu každý z nás môže rozprávať zaujímavý príbeh, ktorý si ľudia radi vypočujú. Spôsob rozprávania nášho príbehu znovuzrodenia a okolnosti, za akých tento svoj príbeh budeme rozprávať, záležia už len od našich duševných darov. A to, či vôbec niečo urobíme, alebo povieme, záleží len a len na našej odvahe.

Modlime sa spoločne za službu brata Novaka na Slovensku. A ešte viac sa modlime za seba a za príležitosti k svedectvu. Prosme Boha o odvahu k tomu, aby sme náš príbeh povedali ľudom, ktorých nám Boh pošle do života.

Ale ako budú vzývať toho, v ktorého neuverili? A ako uveria v toho, o ktorom nepočuli? A ako počujú bez toho, kto by im to povedal? A ako budú hovoriť, ak nie sú poslaní? Ako je napísané: „Aké krásne sú nohy tých, čo hlásajú dobrú zvesť.“

Rimanom 10:14, 15

Autorom článku je vedúci oddelenia osobnej služby František Kolesár.

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi