V týždni od 11. do 17. januára 2013 sa bude konať tohtoročný Národný týždeň manželstva, ktorý organizuje rovnomenné Občianske združenie NTM. Počas tretieho slovenského ročníka bude dôraz kladený najmä na manželskú vernosť, ktorá sa týka aj vzájomnej podpory či starostlivosti.

Súčasná spoločnosť prestáva vnímať vernosť, ako určujúcu hodnotu manželských vzťahov a rodín. Nevernosť je stále častejšie znázorňovaná v médiách i literatúre ako „nie až taká zlá,“ alebo dokonca normálna alternatíva. Vernosť tak postupne stráca v spoločnosti svoju hodnotu a atraktivitu. Práve preto si organizátori zvolili tento rok heslo „Vernosť nie je slabosť.“ Fungujúce manželstvo je totiž na vernosti závislé – vzťah môže len ťažko fungovať, ak v ňom chýba vzájomná starostlivosť, podpora, pomoc a ohľaduplnosť.

Prvý národný týždeň manželstva sa konal v roku 1997 vo Veľkej Británii. Semináre, posedenia i športové popoludnia Národného týždňa manželstva sa budú konať už tretí rok aj vo viacerých slovenských mestách a obciach. Cieľom organizátorov je, aby si počas tohto týždňa našli manželia viac spoločného času, ktorý im pomôže pri obnove vzájomného vzťahu.

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi