V sobotu, 8. júna 2024 sa v Brne, v areáli Výstaviska, uskutočnila slávnostná konferenčná bohoslužba Česko-Slovenskej únie, Českého združenia, Moravskosliezskeho združenia a Slovenského združenia Cirkvi adventistov siedmeho dňa.

Konferenčné zhromaždenie sa nieslo pod mottom „POKOJ VÁM“ rovnako, ako všetky štyri pracovné konferenčné rokovania delegátov v Česko-Slovenskej únii CASD, ktoré jej predchádzali. Program moderoval kazateľ Martin Pavlík, kazateľ Českého združenia CASD.

Počas dopoludňajšej bohoslužby zazneli piesne v podaní Podkrkonošskej kapely ako aj spevokolov všetkých troch združení CASD, teda Českého, Moravskosliezskeho a Slovenského. Dôležitou súčasťou bohoslužby bol interaktívny program pre deti AHOJ, NÁMORNÍCI!, ktorý deti poznajú z produkcie HopeTV.cz. Herci Jiří Daniel, Michaela Danielová a Kateřina Justrová nezabudnuteľným a originálnym spôsobom vtiahli deti i všetkých účastníkov do plavby plnej dobrých rád a poučení aplikovateľných do života každého nasledovníka Ježiša Krista.

Po poďakovaní odstupujúcim administrátorom a následnom predstavení novozvolených alebo pokračujúcich administrátorov s manželkami, ako aj výkonných výborov všetkých štyroch administratívnych zložiek cirkvi v našej únii, predseda Intereurópskej divízie CASD Mario Brito vyprosil na modlitbe požehnanie pre ich službu počas nastávajúcich piatich rokov. Následne na to vo svojom kázaní otvoril biblický text Ján 17,1-5 poukážuc na jeho chiastickú štruktúru, pri ktorej je dôraz posolstva orámovaný oslavou Boha i Krista položený do centra, teda že „večný život je v tom, aby poznali teba, jediného, pravého Boha i toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.“ (Ján 17,3). K tomu, aby sme ako kresťania mohli zjavovať Boží charakter ľuďom okolo nás, potrebujeme skúsenostne poznať Božiu lásku vo svojich životoch. Až potom ich môžeme pozvať k nasledovaniu Ježiša Krista.

Obedňajšiu prestávku cca 3 500 účastníkov konferencie využilo okrem konzumácie chutného jedla, prichystaného na piatich stanovištiach, k rozhovorom a k zdieľaniu sa medzi sebou navzájom.

Počas odpoludňajšej bohoslužby boli predstavené niektoré misijné projekty všetkých troch združení ako aj inštitúcií Česko-Slovenskej únie CASD. Okrem toho sa s aktivitami inštitúcií a oddelení cirkvi mohli účastníci konferencie oboznámiť v jednotlivých stánkoch po vstupe do haly V, kde sa konferencia konala. Počas odpoludnia zazneli piesne v podaní Podkrkonošskej kapely, Ženského zboru SZ CASD, temperamentného spevokolu z Českej Třebovej a z Českých Budějovíc, speváčky Oksany Trusyuk-Gunko, Moniky Chánovej a skupiny Gospel Harmony z Banskej Bystrice.

Záver konferencie patril predsedovi Česko-Slovenskej únie CASD, Petrovi Číkovi, ktorý vo svojom príhovore poďakoval realizačnému tímu za skvelo odvedenú prácu pri príprave i samotnej realizácii konferencie. Následne na to otvoril biblický text v Matúšovom evanjeliu 9,4: „Blahoslavení tvorcovia pokoja, lebo oni sa budú volať Božími synmi.“  V kontexte ostatných blahoslavenstiev v Ježišovom kázaní na hore sú tvorcami pokoja tí, ktorí túžia po Božom Duchu, sú pokorní, prijímajú do svojich životov Božie dary ako sú spravodlivosť, milosrdenstvo a čistota viery. Prijatím Božieho daru pokoja a jeho šírením sa realizuje Božie kráľovstvo medzi nami.

Slávnostná konferencia bola ukončená spievaním známej piesne „Boh buď s vami kým sa opäť zídeme“ a udelením požehnania predsedami Petrom Číkom, Františkom Kolesárom, Danielom Dobešom a Vítom Vurstom.

Daniel Márföldi, tajomník Cirkvi adventistov siedmeho dňa, Slovenské združenie

LINK NA ZÁZNAM DOPOLUDŇAJŠEJ SLÁVNOSTNEJ BOHOSLUŽBY:

LINK NA ZÁZNAM ODPOLUDŇAJŠEJ SLÁVNOSTNEJ BOHOSLUŽBY:

FOTOALBUM

 

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi