Jeden z dvoch Ježišových učeníkov, ktorých Ježiš stretol po svojom zmŕtvychvstaní na ceste do Emauz.

Chcete vedieť viac? Prečítajte si: Lukáš 24,13–53

Totálne zdeprimovaný Kleofáš sa vracia z Jeruzalema domov do Emauz. Niekto ho sprevádza. Bola to azda jeho manželka? Potom sa zrazu objaví tretia osoba, ktorá sa opýta, prečo sú obaja takí smutní. „Stalo sa niečo hrozné?“ spýta sa ich. Oni mu v úplnom úžase odpovedajú: „Pravdepodobne si jediný návštevník Jeruzalema, ktorý nevie, čo sa tam v týchto dňoch stalo!“

Neznámy muž však dokáže, že má kompletné informácie. Kleofášovi a druhému učeníkovi začne vysvetľovať význam nedávnych udalostí. Na základe biblických dôkazov im povie, čo sa s Ježišom muselo stať, ale aj to, že zďaleka nie je všetko stratené. Po niekoľkých naliehaniach, aby u nich zostal na večeru, Ježiš pozvanie prijíma. A pri jedle všetko do seba zapadne. Tento človek nie je hocikto. S nimi je vzkriesený Pán. Je to zážitok, na ktorý nikdy nezabudnú.

Zažili ste niekedy moment, keď ste si zrazu uvedomili: Pán vstúpil do môjho života!? Hľadal ma a konečne som ho spoznal. Ak nie, nezúfajte. Pán sa možno aj dnes rozhodne, že bude chvíľu kráčať vedľa vás na vašej ceste životom a dá vám najavo, že tu chce byť pre vás.

Vzkriesený Pane, modlím sa, aby si vstúpil do môjho života a ukázal mi, kto si.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi