Adam bol prvý človek. Stvoril ho Boh. Spolu s Evou boli poverení starať sa o Božie stvorenie a osídliť zem.

Chcete vedieť viac? Prečítajte si: 1. Mojžišova 1–3, Rimanom 5,12–21

Viete, aké to je byť prvý? Aké emócie pociťoval v minulosti objaviteľ, keď ako prvý vkročil na neznáme územie? Čo znamená pre horolezca byť prvým človekom, ktorý vystúpil na náročný vrchol? Keď ešte žil Neil Armstrong, často sa ho pýtali, čo cítil, keď v roku 1969 ako prvý človek chodil po povrchu Mesiaca. Opísal to ako malý krok pre človeka, ale obrovský skok pre ľudstvo.

Zrejme si nepamätáte, aké to bolo, keď ste ako batoľa urobili prvý krok. Ale možno si spomínate, aké to bolo, keď ste urobili svoj prvý krok na ceste k Bohu. Alebo patríte k ľuďom, ktorí tento prvý krok ešte neurobili? Ak áno, dúfam, že táto kniha vám pomôže prekonať váhanie, ktoré vám bráni urobiť ho.

Všetci, ktorí vykročili na cestu s Bohom, musia nepretržite robiť nové kroky a prežívať nové dobrodružstvá viery s Bohom. Aj dnes urobíme nový krok. Nevieme, koľko ich ešte budeme môcť urobiť. V mnohom sa od Adama líšime. Adam a Eva začínali sami. Dnes žije s nami na tejto planéte približne osem miliárd ľudí. Podobne ako Adama, aj nás Boh poveril určitou úlohou.

Pane, buď mi nablízku každý deň pri každom mojom kroku. Pomôž mi vždy rozpoznať úlohu, ktorú si mi dal.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi