Výbor SZ CASD rokoval v Poprade

V nedeľu 10. septembra sa uskutočnilo rokovanie výboru SZ CASD v Poprade.

• PERSONÁLNE ROZHODNUTIA
1. Ordinovaným kazateľom pre kazateľa Rastislava Špaleka v kazateľskom rajóne zborov Trenčín a Vaďovce, bude tajomník Cirkvi adventistov siedmeho dňa (SZ CASD), Daniel Márföldi.

2. Schválený návrh pre výbor Česko-Slovenskej únie CASD na ukončenie nástupnej praxe Rastislava Špaleka k 31.12.2023.

• ADMINISTRATÍVNE ROZHODNUTIA
1. Výbor SZ CASD zvoláva pravidelnú konferenciu delegátov SZ CASD na nedele 10.3.2024 a 24.3.2024 do budovy modlitebne zboru SZ CASD na Kollárovej ulici č.18 v Banskej Bystrici. Dátum konania výborov bude nedeľa 17.3.2024 na mieste, ktoré si zvolení členovia výborov sami dohodnú.

2. Schválený vzor obežníku SZ CASD pre zbory ku konferencii SZ CASD a vzor informačného listu k obežníku Česko-Slovenskej únie CASD ku konferencii Česko-Slovenskej únie pre kazateľov zborov. Oba obežníky ako aj informačný list budú poslané na zbory či kazateľom, aby sa v sobotu 30. septembra mohli prečítať.

2. Schválený kľúč k voľbe delegátov na konferenciu Česko-Slovenskej únie 2024, podľa ktorého sa naplní ustanovenie Ústavy Česko-Slovenskej únie CASD, že na každých 80 členov cirkvi pripadne jeden delegát. Podľa tohto kľúču budú zastúpené všetky kazateľské obvody na Slovensku s prihliadnutím na počty ich členov. Jednotlivé okrsky navrhnú svojich delegátov a pošlú mená konkrétnych delegátov a náhradníkov do 19.11.2023 na SZ CASD, ktorých napokon schváli výbor SZ CASD na svojom rokovaní 10.12.2023.

3. Schválené rozdelenie delegátov na konferenciu SZ CASD 2024 podľa ustanovení Ústavy Slovenského združenia CASD. Ohľadom delegátov za zbory sa bude postupovať podľa kľúču 1 delegát za každý zbor do 50 členov. Pri väčších zboroch môže byť navrhnutý ďalší delegát na každých 50 členov. Pri poslednej 50-tke členov môže byť navrhnutý ďalší delegát až pri počte nad 25, teda až vtedy, keď je počet členov poslednej 50-tky minimálne 26.

4. Schválené, že počet delegátov za jednotlivé zbory SZ CASD sa bude aktualizovať podľa počtu ich členov k dátumu 31.12.2023 v Cirkevnom informačnom systéme (CIS).

• HOSPODÁRSKE ROZHODNUTIA
1. Schválené, že k rokovaniu o realizácii stavebného zámeru pre zborovú budovu v Čadci sa výbor SZ CASD vráti o rok (september 2024).

Daniel Márföldi, tajomník SZ CASD

 

 

Zdieľať tento článok:

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi