Neboj sa, maličké stádo, lebo sa zapáčilo vášmu Otcovi dať vám kráľovstvo. Predajte, čo máte, a rozdajte ako almužnu! Urobte si mešce, ktoré sa nezoderú, nevyčerpateľný poklad v nebi, kde sa zlodej nedostane a kde moľ neničí.

Lukáš 12,32.33

Mal som vtedy šesť rokov. Na pár dní som bol na prázdninách u starých rodičov. Cez deň som bol s dedkom a večerné rozhovory mala na starosti moja babička, ktorá vedela krásne prerozprávať biblické príbehy.

Raz mi dedko sľúbil, že ak s ním pôjdem do lesa po drevo, dá mi päťdesiat halierov na zmrzlinu. Sľub dodržal. Lesklú mincu som si dal do vrecka a šiel do obchodu. Tam som zistil, že vrecko je deravé a prázdne. To bolo plaču!

Ježiš povzbudzuje svojich poslucháčov, aby svoje poklady ukladali do „nebeskej banky“, ktorú nikto nevykradne a ktorej nehrozí bankrot ani inflácia.

Ako získať „nevyčerpateľný poklad v nebi“? Čo má Ježiš na mysli pod pojmom poklad? To je jednoduché. Jediným pokladom, ktorý nám nikto nemôže vziať, je občianstvo v nebeskom kráľovstve.

Apoštol Ján prezrádza, ako možno večný život a občianstvo v Ježišovom kráľovstve získať: „Kto verí v Syna, má večný život. Kto však odmieta Syna, neuzrie život…“ (Jn 3,36) Je to také jednoduché, že mnohí ľudia tomu odmietajú veriť.

V našej spoločnosti nie je nič zadarmo. Ťažko nám je uveriť, že Boh nám dáva večnosť ako dar. A predsa je to pravda. Večný život je dar, pretože Ježiš už za nás zaplatil na kríži.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi