Ani vy sa teda neumárajte otázkami, čo budete jesť a čo budete piť. Nebuďte utrápení! Veď toto všetko zháňajú národy tohto sveta. Váš Otec predsa vie, že to potrebujete. Hľadajte však jeho kráľovstvo a toto sa vám pridá.

Lukáš 12,29.31

Ľudia radšej žijú v krajine, kde je dobrá životná úroveň, ako v krajine, kde je hlad a chudoba. Štát potrebuje dobrého vládcu, ktorý vie svoju krajinu múdro riadiť. Zároveň musí byť schopným vojenským veliteľom, aby jeho poddaní mohli žiť v mieri a nemuseli sa obávať, že prídu o všetko, čo majú.

Po stáročia sme boli svedkami toho, že ľudia opúšťali svoje domovy a hľadali šťastie tam, kde verili, že sa im bude dariť lepšie. Niektorým sa ich sen splnil, iným nie.

Počas svojho pozemského života Ježiš kázal o „prichádzajúcom kráľovstve“, ktorého kráľ sa postará o obyvateľov svojej krajiny. Takmer každý deň pozýval svojich poslucháčov do tohto kráľovstva a ponúkal im v ňom občianstvo. Tí, ktorí jeho ponuku prijali, mohli sa tešiť na večný život v dokonalom prostredí bez hriechu, zla, chorôb a smrti.

Ak chcem byť súčasťou tohto vesmírneho projektu, musím dať Boha a jeho kráľovstvo na prvé miesto v zozname svojich hodnôt. Ježiš ma uisťuje, že ak to urobím, môj Kráľ sa o mňa postará a pomôže mi získať všetko, čo potrebujem.

Človek hľadajúci nebeské kráľovstvo sa učí dôverovať Stvoriteľovi. Robí všetko, čo je v jeho silách, no netrápi sa tým, čo nemôže ovplyvniť. Spolieha sa na pomoc Stvoriteľa. Život s Bohom prináša do môjho života stabilitu a do môjho srdca pokoj.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi