Počas modlitby sa jeho tvár zmenila a jeho odev zažiaril belobou ako blesk.

Lukáš 9,29

„Ja už iný nebudem. Taký som sa narodil a taký aj zomriem!“ Počuli ste to už niekedy? V istom zmysle možno tieto slová považovať za výhovorku: „Nemôžem za to, čo robím a aký som. Môžu za to moji predkovia, po ktorých som to zdedil!“

Je to pravda? Sú to naozaj len naše gény, ktoré nás robia takými, akí sme a čo robíme? Ak áno, prečo sa snažíme vychovávať svoje deti? Prečo ich posielame do školy? Prečo platíme drahé „krúžky“, v ktorých sa môžu naučiť hrať na hudobnom nástroji alebo získať športovú zdatnosť?

To, čo sa nám na prvý pohľad zdá celkom logické, nemusí také byť, keď sa nad tým lepšie zamyslíme. Nemusíme byť takí, akí sme. Môžeme sa zmeniť. Môžeme schudnúť, prestať fajčiť alebo používať vulgárne slová.

Môžeme, ale nie je to ľahké. Ak ste sa niekedy snažili schudnúť, viete, aké je to ťažké a ako rýchlo znovu priberiete.

Áno, je to ťažké, ale nie nemožné. Pre veriacich je tu ešte jedna dobrá správa. Boh nám ponúka svoju pomoc. Ponúka nám svoju premieňajúcu moc.

Ako na to? Ježišova tvár sa počas modlitby zmenila. Cestou k zmene je modlitba. Boh nám ponúka svoju premieňajúcu moc. Dáva ju tým, ktorí o ňu prosia na modlitbe.

Ak túžim po zmene, ak chcem, aby sa niečo zmenilo, musím o tom hovoriť s Ježišom. On mi ukáže, ako začať. Môžem sa spoľahnúť, že k mojej sile pridá svoju a povzbudí moju slabú vôľu. Tak sa spustí proces zmeny k lepšiemu.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi