Veru, hovorím vám: Niektorí z vás, čo tu stoja, určite neokúsia smrť, kým neuvidia Božie kráľovstvo.

Lukáš 9,27

Ježiš hovorí o Božom kráľovstve. Predstavuje jeho základné princípy. Poslucháči si opäť uvedomujú rozdiel v tom, ako im Božie kráľovstvo predstavujú kňazi a ako ho predstavuje Ježiš. Pri jeho slovách nadobúdajú presvedčenie, že to musí byť pravda. V ich srdci sa rodí túžba jedného dňa v ňom byť.

V tomto kázaní je veta, ktorá mnohým ľuďom nedá spávať. Ježiš sľubuje, že niektorí z jeho poslucháčov nezomrú, kým neuvidia Božie kráľovstvo.

Nie je to lož? Veď všetci jeho vtedajší poslucháči sú už dávno mŕtvi a my ešte stále čakáme Božie kráľovstvo. Ako tomu rozumieť? Nesľúbil Ježiš niečo, čo nesplnil?

Keď sa raz farizeji spýtali Ježiša, kedy príde jeho kráľovstvo, povedal im: „Príchod Božieho kráľovstva sa nedá spozorovať. Ani nepovedia: ‚Hľa, tu je!‘ alebo: ‚Tamto je!‘ Lebo Božie kráľovstvo je medzi vami.“ (Lk 17,20.21)

Božie kráľovstvo je všade tam, kde kresťania žijú podľa Ježišových zásad. Je to kráľovstvo jeho milosti. Je to kráľovstvo, kde si ľudia navzájom pomáhajú, povzbudzujú sa vo viere, modlia sa jeden za druhého a oslavujú Boha. Kde spolu čakajú okamih, keď sa Ježiš vráti na našu zem, aby nastolil svoje kráľovstvo slávy. V Zjavení 20 a 21 Ján veľmi výstižne opisuje, ako bude vyzerať život v Božom kráľovstve.

Som rád, že už dnes môžem zažívať Božie kráľovstvo milosti. Ešte viac sa teším na život v kráľovstve Božej slávy.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi