Mužovia bratia ☺,

dovoľte, aby som vás po dlhšej covidovej odmlke znova pozval na tradičné stretnutie mužov s názvom „Chlapi sebe“. Tentokrát sa s pozvaním obraciam na všetkých mužov Česko-Slovenskej únie CASD. S vedením Adventistickej služby rodinám (ASR) sme sa totiž dohodli, že sa pri organizovaní konferencie mužov budeme každý druhý rok striedať. Tento rok sa teda zídeme v Čechách, a to 7.–9. októbra 2022, v českých veľhorách zvaných Krkonoše, nad obcou Rokytnice nad Jizerou, v hoteli Hájenka na hore Rezek.

Naším hosťom bude vedúci katedry religionistiky Evanjelickej teologickej fakulty Univerzity Karlovej a kazateľ Cirkvi bratskej, prof. Pavel Hošek. Je autorom mnohých publikácií, z ktorých ma najviac, ako Foglarovca zaujala kniha s názvom „Evanjelium podľa Foglara“. Ako teológ a religionista sa dlhodobo zaoberá fenoménom Foglar. Zaujíma ho, ako tento muž ovplyvnil niekoľko generácii chlapov a čím im pomohol dozrieť v mužov.

Ku svojim prednáškam autor napísal: Ako sa z malého chlapca stáva dospelý muž? Akým spôsobom si mládenec osvojuje životné skúsenosti a rozvíja svoje vlohy? Ako dochádza k zázračnej premene dieťaťa v dospelého človeka? A čo sa deje s dieťaťom, ktorým každý z nás kedysi bol, keď dosiahneme dospelosť? Tieto a podobné otázky si kládli významní vychovávatelia a spisovatelia Jaroslav Foglar a Ernest T. Seton. Ich pedagogické a literárne dielo ponúka mnoho cenných podnetov k premýšľaniu celoživotnej cesty k duchovnej zrelosti, ktorá je úlohou každého muža.

V noci zo sobotu na nedeľu nám koncertom poslúži skupina SRO z Frýdlantu, ktorá počas piatku a soboty bude tiež sprevádzať naše spoločné spievanie. V nedeľu po rozdelení do výkonnostných skupín vyrazíme na krkonošské hrebene obdivovať krásy babieho leta.

Čaká nás krásne ubytovanie v príjemnom prostredí a chutné jedlo v podaní výborných kuchárok Dáši Kvintusovej a Věry Jonczyovej. (V prípade priaznivého počasia sa v sobotu večer môžeme dohodnúť na opekaní.)

Víkendový program začne v piatok v 19:00 hod. večerou a vyvrcholí nedeľným obedom. Cena za ubytovanie a stravu je 1500,- Kč. Prihlášku k vyplneniu nájdete na www.ceskesdruzeni.cz (organizácie, oddelenie ČS, ASR, oddiel Chlapi sobě) alebo na dole uvedenom QR kóde. Vyplňte ju najneskôr do piatku 30. septembra. Prihláseným potom dodáme podrobný program akcie a presný popis cesty. V prípade potreby vám rád pomôžem pri koordinácii autodopravy.

Link na prihlasovanie:

Veľmi sa na vás teším. Váš Radek Jonczy, +420 739 345 670

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi