Počas druhého štvrťroku 2022 budú veriaci zo zborov Cirkvi adventistov siedmeho dňa študovať tematiku  s názvom: “ GENEZIS“. Autorom predmetných Biblických úloh je Jacques B. Doukhan, DHL, ThD, je emeritný profesor hebrejčiny a výkladu Starej zmluvy na Teologickom seminári CASD na Andrewsovej univerzite. Na stránke Oddelenia sobotnej školy sú každý týždeň vyvesované video dokumenty – Bible pro dnešek, kde pozvaní hostia, diskutujú nad každou z 13 biblických úloh aktuálneho štvrťroku.

Materiály k spoločnému štúdiu pripravuje Oddelenie sobotnej školy. Na jej stránke je možné nájsť aj niektoré pomocné materiály k predmetnej biblickej úlohe. Záujemcovia si môžu biblické úlohy v tlačenej forme objednať u svojich zborových traktátnikov. Elektronická verzia celej biblickej úlohy v PDF je ku stiahnutiu po načítaní pripojeného QR kódu, alebo na doleuvedených odkazoch:

 

Dovoľujeme si dať do pozornosti jednu z možností ako sa dostať pohodlne a jednoducho k aktuálnym lekciám sobotnej školy. Dokonca nielen k lekciám, ale aj k video zamysleniam HopeTV a audio formátu lekcií sobotnej školy.

Ide o Android aplikáciu pre smart zariadenia, ktoré vlastní veľká väčšina z nás.

Aplikácia (lekcie sobotnej školy) je v troch jazykových verziách (SK,CZ, EN) a teda užívateľ má prístup k lekciám sobotnej školy v slovenskom, českom a anglickom jazyku.

Jazyková verzia sa nastaví automaticky pri inštalácii aplikácie, čiže ani s tým nemá užívateľ problém.

Tu je odkaz na aplikáciu: 

http://shorturl.at/jpAH9

Ide o smart zariadenia s operačným systémom ANDROID a prípadní záujemcovia ju môžu nájsť v Google Play:

Potom tu je aj druhá možnosť inej aplikácie (pôvodom z Austrálie), kde sa dá voliť medzi viacerými jazykmi (vrátane slovenčiny) a kde po kliknutí na biblický text sa ten text otvorí. Je tiež pre operačný systém ANDROID a dostupná v Google Play:

Vzhľadom na aktuálnu situáciu vyvesujeme aj úlohy sobotnej školy v ukrajinčine a v ruštine:

 

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi