Celosvetový Modlitebný týždeň Kresťanského domova Cirkvi adventistov siedmeho dňa sa tohto roku uskutoční v týždni od 6.  do 13. februára 2021. Už tradične bude prebiehať takmer paralelne s Národným týždňom manželstva, ktorý je v našej spoločnosti organizovaný od 8. do 14. februára 2021 pod mottom: “Bezpečne v manželstve”. Informácie o ňom nájdete tu: https://www.ntm.sk/. Modlitebný týždeň Kresťanského domova CASD môže byť veľmi dobrým vkladom do tejto celonárodnej aktivity vo všetkých regiónoch Slovenska.

Čerstvé prieskumy ukazujú, že epidémia koronavírusu niektoré manželstvá zblížila, s mnohými však vážne zamávala. Voči jej zhubnému vplyvu nezastali imúnne ani niektoré manželstvá z cirkvi. Druhý februárový týždeň bude preto vhodnou príležitosťou k modlitbám za týchto ľudí. Nechceme sa však len modliť, ale aj vhodným spôsobom prispievať k propagácii inštitúcie manželstva a rodiny v cirkvi i v spoločnosti. Preto sme pre vás v spolupráci s vydavateľstvom Advent-Orion a s televízie HopeTv k NTM a modlitebnému týždňu KD  pripravili podklady, ktoré by vám mohli pri realizácii tejto vízie pomôcť.

Tému tohtoročného Modlitebného týždňa KD  sme už tradične zapracovali do siedmich prednášok v písomnej i video podobe.  Publikácia s názvom “O rodičoch a deťoch” dorazí z vydavateľstva Advent–Orion do vašich zborových traktátov v najbližších dňoch. Pôjde o výklad sedmich biblických pasáží, reflektujúcich vzťahy medzi rodičmi a deťmi. Prednášky pripravil koordinátor Oddelenia KD Česko-Slovenskej únie CASD kazateľ Radomír Jonczy. Veríme, že Božie slovo v jeho podaní dokáže pomôcť aj tam, kde už ľudské pokusy zlyhávajú. Pre deti sme pripravili sedem video príbehov. Radomír Jonczy v autentickom prostredí svojho sliezskeho rodiska spomína na veselé i vážne zážitky z detstva.

V utorok 9. februára o 20:00 si v rámci interaktívneho webinára budeme s psychológom Pavlom Rausom hovoriť o vplyve rodičovstva na manželstvo a obrátene. Tento program, do ktorého budete môcť vstupovať so svojimi otázkami i postrehmi, bude vysielaný cez YouTube. Adresa bude v najbližšej dobe zverejnená na webových stránkach CASD.   

Pripravené materiály sú vhodné pre rodiny i skupiny KD, ktoré sa v priebehu dotknutého týždňa  budú buď živo, alebo online stretávať k modlitbám. Pripravené materiály, môžete na sociálnych sieťach zdieľať aj so svojimi priateľmi.

 

Koordinátor Oddelenia adventistickej služby rodinám Česko-Slovenskej únie CASD, Radomír Jonczy

 

Prednášky Modlitebného týždňa KD v PDF:

 

HopeTV cz počas Národného týždňa manželstva a Modlitebného týždňa kresťanského domova ponúkne pestrý program. Každý podvečer sa na vás bude tešiť Radomír Jonczy s krátkou prednáškou o vzťahoch a s príbehom pre deti 

Okrem toho sa môžete zadarmo pripojiť k webinárom tu: 

Odkazy na zaujímavé prednášky počas Modlitebného týždňa KD z Česka nájdete tu:

Prázdné hnízdo a vztah s dospělými dětmi: Pavel Raus
9. února 2021 od 20h
https://youtu.be/y5U6Fnnj_mc

O rozvodech v covidové době: Jeroným Klimeš
11. února 2021 od 20h
https://youtu.be/2bPiZpVZP1E

Milena Mikulková: Emoce v manželství a výchově. Nalaďte si ji 13. 2. v 18:30 h, vysílá Atmosféra Brno.

https://www.youtube.com/watch?v=M8oE2V7j8VU&feature=youtu.be

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi