Milujte sa navzájom bratskou láskou, predbiehajte sa vzájomne v úctivosti, v horlivosti neochabujte, buďte vrúcneho ducha, slúžte Pánovi. Rimanom 12,10.11

Ježiš má nežné srdce pre všetky svoje deti a skutočne rozumie osamelosti. Keď bol v Getsemanskej záhrade a pripravoval sa na najťažšie a najbolestivejšie obdobie svojho života, túžil po podpore svojich najbližších priateľov. Ale kde boli jeho učeníci, keď ich najviac potreboval? Spali! Jeho jedinou oporou a útechou bol nebeský Otec. Ďakuj Bohu, že je tiež tvojím Otcom, ktorý ťa miluje večnou láskou! Keď uvidíte priateľa, milovaného človeka, alebo dokonca neznámeho človeka – buďte mu priateľom! Často sa stáva, že do kostola vstúpi cudzinec a sadne si dozadu, kde je celkom sám, a nielen cez veľké sviatky! Keď prechádzate popri ňom, otočte sa a prisadnite si! Niekedy je to najosamelejšie miesto v miestnosti preplnenej ľuďmi, preto ho oslovte a zdieľajte s ním Božiu lásku. Keď sa vaše dni zdajú najtmavšie a cítite sa sami, oslovte Ježiša. Svojimi upokojujúcimi rukami vás objíme a privinie si vás k sebe. Jednoducho, neexistuje lepšie miesto, kde by ste práve mali byť! Ježiš je jediný liek na osamelosť!
„Nech je zvelebený Boh a Otec nášho Pána Ježiša Krista, Otec milosrdenstva a Boh všetkej útechy! On nás potešuje v každom našom súžení, aby sme mohli aj my potešovať tých, čo sú v akomkoľvek súžení, tou útechou, ktorou Boh potešuje nás.“ (2. Korinťanom 1,3.4)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi