Veď Boh nie je nespravodlivý, žeby zabudol na vaše skutky a na lásku, ktorú ste prejavili jeho menu, keď ste posluhovali – a ešte posluhujete – svätým. Hebrejom 6,10

Ježiš chce, aby sme boli štedrí a láskaví k svojim blížnym. Niektorí ľudia to však berú na vedomie iba počas sviatkov. Zdá sa, že mnohí, ktorí by sa za normálnych okolností nikdy neusmiali alebo nepriblížili k iným, majú počas sviatočného obdobia otvorenejšie srdcia. Niekedy to môže byť pri vstupe do obchodu alebo pri odchode z obchodu, keď si všimnú šporkasu, do ktorej vhodia mincu. Dôvod takéhoto správania zostáva tajomstvom, ale možno si spomínajú na zážitky z detstva spojené so súcitom s ostatnými, ktoré získali od svojich rodičov, alebo je to Duch Svätý, ktorý pracuje na ich srdciach. Nech už je dôvod akýkoľvek, pre Boha je potešujúce, keď pomáhame našim blížnym. Boh nám u Matúša 25,40 hovorí, že keď pomáhame niekomu inému, je to, akoby sme to robili pre neho! Boh nám dal česť byť jeho rukami a nohami, prejaviť Jeho nežnosť k druhým. Neočakáva od nás, že núdznym dáme len fyzické dary.
Očakáva, že zo srdca odpustíme tým, čo nám ublížili, a budeme im želať len dobré. Obdarujme ich milosťou a milosrdenstvom, a tak im prejavme svoju lásku! Takýto príklad nám zanechal aj Pán Ježiš. Preto buďte plní súcitu nielen počas sviatkov, ale po celý rok!
„Tomu, kto ťa prosí, daj, a neodvracaj sa od toho, kto si chce od teba niečo požičať.“ (Matúš 5,42)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi