Napokon upevňujte sa v Pánovi a v sile jeho moci. Oblečte si Božiu výzbroj, aby ste mohli čeliť úkladom diabla. Lebo nás nečaká zápas s krvou a telom, ale s kniežatstvami a mocnosťami, s vládcami tohto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach. Efezanom 6,10–12

Vždy, keď vidíme pohár len poloprázdny a nie poloplný, máme nastavený negatívny pohľad na svet. Neustále predpokladáme, že to bude len horšie a horšie, chodíme s nepríjemným pocitom, že niečo nie je v poriadku, a tak žijeme svoje životy v strachu namiesto dôvery! Chodiť s negatívnym, ťažkým srdcom je pre Boha zarmucujúce. Biblia nás učí zbavovať sa každej negatívnej myšlienky a nesprávnej predstavivosti. Ak nechodíme s Ježišom, je pre nás príliš ťažké vzdať sa strachu. Ale strach môžeme prekonať! Písmo nás povzbudzuje: „Zamerajte svoje myšlienky na to, čo je pravdivé, čestné a správne, čisté, krásne a obdivuhodné. Premýšľajte o veciach, ktoré sú vynikajúce a hodné chvály.“ (Filipanom 4,8)
Rozhodnite sa dnes vyhnať strach! Vyznajte spolu s apoštolom Pavlom: „Všetko zvládnem prostredníctvom Krista, ktorý ma posilňuje.“ (Filipanom 4,13), a tak môžete v moci Ducha prestať žiť v strachu a chodiť vierou! Opakujte si s Dávidom: „Pán je moje svetlo a moja spása, koho sa mám báť? Pán je ochranca môjho života, pred kým sa mám strachovať?“ (Žalmy 27,1)
„Kto pod ochranou Najvyššieho prebýva a v tôni Všemohúceho sa zdržiava, povie Pánovi: Ty si moje útočište a pevnosť moja; v tebe mám dôveru, Bože môj. Veď on sám ťa vyslobodí z osídel lovcov a zo zhubného moru. Svojimi krídlami ťa zacloní a uchýliš sa pod jeho perute. Jeho pravda je štítom a pancierom, nebudeš sa báť nočnej hrôzy, ani šípu letiaceho vo dne, ani moru, čo sa tmou zakráda, ani nákazy, čo pustoší na poludnie.“ (Žalmy 91,1–6)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi