Aj keby figovník nevypučal a vinič nezarodil, hoci by oliva vyschla a na poliach sa nič neurodilo; aj keby z košiara zmizlo stádo a v maštali by nebol dobytok, ja sa však budem radovať v Hospodinovi a jasať v Bohu mojej spásy. Habakuk 3,17.18

Aj keď to v živote vyzerá najchmúrnejšie, stále je za čo chváliť Ježiša! Je ľahké sa radovať, keď je všetko vo vašom živote úžasné. Keď však dokážete spievať Bohu chválu aj počas vašich najtemnejších hodín – vtedy duchovne rastiete! Spomeňte si na Pavla a Sílasa vo väzení, spievali a chválili Boha, aj keď boli zbití, vyhladovaní a uväznení vo vlhkom a temnom väzení! Apoštol Pavol vo Filipanom 4,11 vyznal : „Naučil som sa byť v akomkoľvek stave spokojný.“ To je stav, o ktorý sa musíme usilovať všetci, pretože nič z toho, čo tu môžeme získať, nebude trvať navždy – je len dočasné!
Našou radosťou a potešením nech je vedomie, že patríme Kráľovi vesmíru a máme uistenie, že sa môžeme tešiť na večnosť s Ježišom.
Tento hriechom ničený svet už nebude dlho trvať a čoskoro budú všetky bolesti a strasti navždy odstránené. Už dnes sa vydajte s Ježišom na túto cestu a začnite s ním žiť svoj večný život. Zatiaľ síce v týchto podmienkach hriechu, ale už čoskoro budete môcť pokračovať v úplne inom svete. Prijmite túto cestu so srdcom plným radosti a očakávania toho, čo vám každý nový deň prinesie. Prežívajte dni v Božej radosti, ktorú môžete nájsť iba v Jeho prítomnosti, a to bez ohľadu na okolnosti, ktoré vás momentálne obklopujú.
„Nebuďte smutní! Radosť v Hospodinovi nech je vašou silou!“ (Nehemiáš 8,10)
„Pána chcem velebiť v každom čase, moje ústa budú ho vždy chváliť. V Pánovi sa bude chváliť moja duša; nechže to počujú pokorní a nech sa tešia. Velebte so mnou Pána a oslavujme jeho meno spoločne. Hľadal som Pána a on ma vyslyšal a vytrhol ma zo všetkej hrôzy.“ (Žalmy 34,2–5 )

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi