V synagóge bol človek posadnutý duchom nečistého démona. Ten vykríkol veľkým hlasom: „Nechaj nás! Čo ťa do nás, Ježiš Nazaretský?! Prišiel si nás zničiť? Viem, kto si: Boží Svätý.“ Ježiš mu pohrozil: „Mlč a vyjdi z neho!“ Zlý duch ho hodil medzi nich, vyšiel z neho a neublížil mu. Lukáš 4,32–35

Na Ježišovej ostrej reakcii voči vyčíňaniu diabla v synagóge sa môžem poučiť, ako rozhodne mám reagovať na jeho pokušenia v mojom živote. S diablom sa inak nedá. Ak sa mu nepostavím hneď a rázne, ale začnem s ním vyjednávať, postupne si ma získa a zamotá do klamstva a pretvárky tak, že to ani nezbadám. Napríklad, ospravedlním si drobné „prehrešky“ typu „veď to urobím len raz, len teraz si to pozriem na internete, už len dnes si kúpim ten časopis, prečítam si…“ Ani si možno neuvedomím, ako nenápadne to moje ja, ja, ja vytláča Boha z prvého miesta v mojom srdci.
Moje víťazstvo nad diablom spočíva vo vedomí, že diabol vie o tom, že kam prichádza Ježiš, tam on nemá miesto. Preto budem zo všetkých síl žiť v Božej prítomnosti.
Do každej situácie pôjdeme spolu, bez Neho ani na okamih, lebo len spolu to zvládneme.
„Bezo mňa nič nemôžete,“ hovorí Boh, ale ak aj áno, nebude to stáť za nič! Myslite na to po celý deň.

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi