Potom pristúpil a dotkol sa már. Nosiči zastali a on povedal: „Mládenec, hovorím ti, vstaň!“ Mŕtvy sa posadil a začal hovoriť. A Ježiš ho vrátil jeho matke. Lukáš 7,14

Ježiš vchádzal do mesta Naim. Pri mestskej bráne sa stretol so sprievodom ľudí, ktorí kráčali na pohreb jediného syna istej vdovy. Keď Ježiš zazrel smútiacu matku, bolo mu jej ľúto. Pohnutý súcitom sa dotkol már, vzkriesil vdove syna a matke navrátil radosť do života.
Ježiš nikdy neprešiel nevšímavo popri ľuďoch, ktorí potrebovali jeho pomoc. A robí to aj dnes. Čaká, že aj ja prejavím ochotu prijať jeho pomoc, uzdravenie a milosrdenstvo.
Tak ako sa dotkol már, chce sa „dotknúť“ aj všetkých „mŕtvych“ oblastí v mojom živote. Chce ich oživiť svojou prítomnosťou, vniesť Boží život tam, kde vo mne nastala duchovná smrť a svoje svetlo tam, kde je vo mne tma, ľahostajnosť, nezáujem; lásku tam, kde panuje prázdnota. Čoho sa Ježiš dotkne, všetko sa premení. Chce ma svojím jemným dotykom posilniť a dodať mi nádej na nový život s ním v pokoji a radosti. A to všetko preto, lebo Božie milosrdenstvo nepozná hranice.
Existujú oblasti v našich životoch, kde aj my živí potrebujeme počuť Jeho slovo: „Vstaň!“ Denne útočí na nás satan s jeho armádou a pokúšajú sa nás smrteľne raniť. A triafať vedia presne. Keď už si „trafený“, skús sa takmer „mŕtvo“ stíšiť, aby si začul Jeho hlas, ktorý ti hovorí: Vstaň…! Poslúchni ho, aj keby sa to malo opakovať častejšie… nedaj sa odradiť ani znechutiť, a to najmä sebou.
„Ale aby ste vedeli, že Syn človeka má na zemi moc odpúšťať hriechy“ – povedal ochrnutému: „Vstaň, vezmi si lôžko a choď domov!“ A on vstal a odišiel … (Matúš 9,6.7)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi