Nech sa vám srdce nevzrušuje! Veríte v Boha, verte aj vo mňa. V dome môjho Otca je mnoho príbytkov. Keby to tak nebolo, bol by som vám povedal, že vám idem pripraviť miesto?! Keď odídem a pripravím vám miesto, zasa prídem a vezmem vás k sebe, aby ste aj vy boli tam, kde som ja. Ján 14,1–3

„Túžime po nebeskej radosti, kde prebýva Boh. Je v našej moci, aby sme už teraz boli s ním v ,nebi‘, aby sme boli s ním práve v tomto okamihu šťastní. No byť s ním šťastný už teraz znamená: pomáhať, ako pomáha on, dávať, ako dáva on, slúžiť, ako slúži on, zachraňovať, ako zachraňuje on, milovať, ako miluje on. Byť s ním dva-dsaťštyri hodín denne, stretávať ho v tých najotrasnejších šatách. Lebo povedal: „Čo ste urobili jednému z týchto maličkých, mne ste urobili.“ (Matka Tereza)
„Vtedy im zase povedal Ježiš: Pokoj vám! Ako mňa poslal Otec, tak i ja posielam vás.“ (Ján 20,21) Ako Ježiš priniesol Boha do nášho sveta, tak sme aj my povolaní priniesť Ježiša do sveta ľudí, čo žijú s nami. Pokoj, ktorý na nich spočinie v našej prítomnosti, potvrdí, že prežijú niečo z Jeho blízkosti.
Boh vo mne aj cezo mňa môže urobiť veľké veci už v nasledujúcich dňoch, tak prečo by som sa mal báť, keď mu úplne dôverujem?
Želám vám, aby ste boli šíriteľmi pokoja a požehnania všade, kde sa budete nachádzať.
„Sám Pán pokoja nech vám daruje trvalý pokoj v každom ohľade. Pán nech je s vami všetkými.“ (2. Tesaloničanom 3,16)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi