Ježiš chodil po mestách a dedinách, kázal a hlásal evanjelium o Božom kráľovstve a s ním Dvanásti a niektoré ženy, ktoré uzdravil od zlých duchov a z chorôb: Mária, zvaná Magdaléna, z ktorej vyšlo sedem zlých duchov, Jana, žena Herodesovho správcu Chúzu, Zuzana a mnohé iné, ktoré im vypomáhali zo svojich prostriedkov. Lukáš 8,1–3

Príklad týchto verných žien, ktoré vyjadrili lásku Ježišovi svojou službou i svojím majetkom a neopustili ho ani v najťažších chvíľach, je preto vzácny, lebo tieto ženy ho spolu s Máriou nasledovali nielen v každodennom živote, ale aj na jeho najťažšej ceste na Golgotu. Ich veľkosť je v tom, že sa nezľakli, neukryli v strachu, ale boli Kristovi vernejšie a v nasledovaní odvážnejšie než samotní učeníci. A za to boli niektoré z nich odmenené tým, že apoštolom oznamovali Ježišovo slávne zmŕtvychvstanie.
Boh má aj pre mňa svoj osobitný plán, ktorý mi „ušil“ na mieru. Záleží len na mne, či ho prijmem a budem ho verne nasledovať, či svoju lásku prejavím všetkým ľuďom, v ktorých ku mne Kristus príde, alebo sa vyberiem cestou svojich predstáv, snov a plánov. Za vernosť ma čaká veľká odmena! Aj preto sa oplatí Bohu slúžiť na každom kroku života, ale moja vernosť musí byť prejavom lásky a vďačnosti za Dar, ktorý som už prijal. Veď čo cennejšie ako svojho Syna mi Boh ešte môže dať? On je veľký a vo svojej veľkodušnosti sa nedá nikým prevýšiť. Preto mu chcem slúžiť tu na zemi každý deň s veľkou láskou a radosťou.
Starám sa o to, kde ma v danom okamihu chce mať Pán a robím, čo si želá On? Oplatí sa nad tým aj dnes – nielen premýšľať.
„Potom zavolal k sebe zástup aj učeníkov a povedal im: Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma.“ (Marek 8,34)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi