Vo všetkých modlitbách a prosbách sa modlite v každom čase v Duchu! A v ňom vytrvalo bdejte a proste za všetkých svätých! Efezanom 6,18

Modlitba je mocný nástroj, ktorý Boh dal nielen preto, aby pomohol Ježišovi na ceste týmto životom a v boji so satanom, ale aby pomohol aj nám ľuďom. Žiaľ, Ježišovi učeníci nevyužili príležitosť modliť sa za svojho Majstra, keď to najviac potreboval. Pospali. Všetky Božie deti by sa mali poučiť z tejto dôležitej hodiny v Getsemane. Keď nabudúce uvidíte brata alebo sestru v núdzi – modlite sa za nich! Otvorte svoje srdce a začujete tiché výkriky tých, ktorí sú depresívni, ustráchaní, neistí alebo zlomení. „Nepospite“, ale vrúcne sa modlite a požiadajte Boha o múdrosť aj rozlíšenie toho, ako by ste mohli pomôcť. Nehľadajte dôvody, prečo sa to nedá. Pamätajte, že Ježiš je jediný lekár na zlomené srdcia a len On má všetky odpovede. Ale ak ste ochotní, Boh vás povedie, dá vám hlboký súcit a múdrosť rozoznať ich skutočné potreby. Zranení ľudia potrebujú súcit a lásku, prijatie a modlitbu, ktorá pochádza z pokorného srdca – nie od niekoho, kto má samospravodlivý postoj a snaží sa ich napraviť! Preto požiadajte Boha, aby odstránil z vášho srdca čo i len náznaky pýchy a naplnil ho hojnosťou Jeho lásky k druhým. Boh vám ukáže, ako im prakticky pomôcť a obdarí vás na to potrebnou silou. A to nielen dnes, ale po celý nastávajúci čas!
„Slabého vo viere sa ujmite, ale nehádajte sa o názoroch…
Kto si ty, že súdiš cudzieho sluhu? On stojí alebo padá svojmu pánovi. Ale bude pevne stáť, lebo Pán má moc podržať ho.“ (Rimanom 14,1.4)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi