Veď mám oči na všetkých ich cestách, predo mnou sa neskryjú, ani ich vina nie je skrytá pred mojimi očami. Jeremiáš 16,17

Niektorí ľudia si myslia, že keď sú kresťania, ich život bude dokonalý, bez pokušenia. Ale to vôbec nie je pravda. Každý zápasí so svojimi individuálnymi ľudskými slabosťami. Snažíme ukryť naše boje, skúšky a zlé túžby v najhlbších a najtmavších kútoch našich sŕdc, kde ich nikto iný nemôže vidieť. Je to preto, že existujú veci, s ktorými sa nemôžeme zdôveriť ani našim najbližším pozemským priateľom. Prečo? Pretože vieme, že keby ľudia o nás vedeli pravdu, nerozumeli by nám a zmenilo by to ich pocity a myšlienky o nás. Ale požehnaná nádej je takáto: Boh nám rozumie a on je jediný, kto skutočne môže o nás vedieť všetko, a predsa sa voči nám nemení. Pred Pánom a Spasiteľom nie je nič, čo by sme mohli skryť! Možno budeme schopní oklamať svojich priateľov, a dokonca aj našu rodinu, ale nikdy nie Boha. On sám vidí naše srdcia, pozná naše slabosti, a napriek tomu nás stále miluje večnou láskou! Túži nám pomáhať, viesť nás, potešiť a liečiť! Je pripravený dať nám víťazstvo a vyslobodiť nás, keď upadneme do temnoty hriechu. Nezáleží na tom, čomu čelíte alebo čím prechádzate, pamätajte… Jemu sa môžete zdôveriť so svojimi najhlbšími tajomstvami, ba dokonca aj s najtemnejšími myšlienkami. On vám dá silu prekonať pokušenie a zvíťaziť! Pravda, ak mu to dovolíte.
„Pristúpme teda s dôverou k trónu milosti, aby sme dosiahli milosrdenstvo a našli milosť a pomoc v pravý čas.“ (Hebrejom 4,16 )
„Ale vďaka Bohu, ktorý nám v Kristovi vždy dáva víťaziť a na každom mieste skrze nás zjavuje vôňu svojho poznania.“ (2. Korinťanom 2,14 )

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi