Blahoslavení budete, keď vás budú ľudia nenávidieť, keď vás vylúčia spomedzi seba, potupia a ako zlo zavrhnú vaše meno pre Syna človeka. Lukáš 6,22

Ak vás svet nenávidí, vedzte, že mňa nenávidel prv ako vás. Ján 15,18

Mnohí z tých, ktorí sa stanú kresťanmi, očakávajú, že všetky ich problémy sa skončia, keď Bohu odovzdajú srdcia. Nič však nie je od pravdy ďalej, ako tento predpoklad! Kresťania budú trpieť zneužívaním a prenasledovaním, až kým nepríde Ježiš. Môžete si byť istí, že diabol urobí všetko, čo je v jeho silách, aby nás oddelil od nášho Pána a Spasiteľa! Nemýľte sa – diabol je dosť prefíkaný a pozná naše slabé miesta, vie, kde sme najzraniteľnejší. Nemalo by nás prekvapiť, keď sme ako kresťania za našu vieru týraní, zosmiešňovaní alebo prenasledovaní. U Matúša 5,11.12 Ježiš hovorí, že by sme sa mali radovať, keď sme prenasledovaní pre jeho meno, pretože budeme odmenení v nebi. Jeden známy často hovoril: „Ak veci vo vašom živote idú príliš hladko – potom pre Ježiša nerobíte dosť! Pokračujte v práci pre Krista a ďakujte mu za tú česť, že môžete pre neho trpieť!”
„Veď všetci, čo chcú žiť nábožne v Kristovi Ježišovi, budú prenasledovaní.“
„Preto mám záľubu v slabostiach, v potupe, v núdzi, v prenasledovaní a v úzkostiach pre Krista; lebo keď som slabý, vtedy som silný.“ (2. Korinťanom 12,10)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi