Uprostred teba je Pán, tvoj Boh, spásonosný hrdina; zajasá nad tebou od radosti, obnoví svoju lásku, výskať bude od plesania. Sofoniáš 3,17

Kresťania hovoria veľa o tom, že sú „blízko Boha“, ale čo to vlastne znamená? Ak niektorí chodia do kostola raz za týždeň, považujú sa za chodiacich s Ježišom – kým iní to vnímajú podľa toho, ako dlho sa modlia každý deň – vtedy majú úzky vzťah so svojím Stvoriteľom. Ale ak chcete skutočne blízke priateľstvo s Bohom, dovoľte mu preniknúť do všetkých aspektov vášho života, kde Boh nie je iba „prvým“ vo vašom živote – kde je „všetkým!“ Spravte z neho súčasť všetkého, čo robíte – či už ide o raňajky, rozhodnutie, čo si obliecť či uzavrieť obchodnú dohodu alebo viesť deti do školy. Odovzdajte mu každú aktivitu vášho dňa! Inými slovami, zostávajte v Jeho prítomnosti 24 hodín a 7dní v týždni. Boh ťa tak veľmi miluje a túži po tom, aby si vždy stál o jeho radu, múdrosť, vedenie, radosť, pokoj a lásku – a bol závislý od neho vo všetkom – pretože On je vždy s tebou – a čaká len, až ty prídeš k nemu. Aj keď si nie ste úplne vedomí toho, ako blízko je, môžete si byť stopercentne istí, že tam je každú sekundu dňa – je ako vaše srdce, ktoré vždy pracuje, hoci si to neuvedomujete.
Urobte zo svojho Ježiša všetko. Postavte ho na prvé miesto nad všetko ostatné – a budete sa tešiť z blízkosti vášho Pána a Spasiteľa tak, ako ste to doposiaľ nepoznali!
„Uprostred teba je Pán, tvoj Boh, spásonosný hrdina; zajasá nad tebou od radosti, obnoví svoju lásku, výskať bude od plesania.“ (Sofoniáš 3,17)
„Budem s tebou, nezanechám ťa ani neopustím.“ (Jozua 1,5)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi