Ustavične sa radujte. Neprestajne sa modlite. Za všetko vzdávajte vďaky, lebo to je Božia vôľa v Kristovi Ježišovi. 1. Tesaloničanom 5,16–18

Boh ťa tak veľmi miluje, že nechce, aby si sám čelil svojim problémom! Ak je to potrebné, je pripravený poslať na tvoju záchranu aj desaťtisíc anjelov. Dobrou správou je, že Boh neurčuje hranice toho, na koľko modlitieb ti odpovie, ani ako dlho s ním môžeš hovoriť. Nielenže počúva, ale zaujíma sa o všetko, čo mu chceš povedať. S Bohom môžeš hovoriť kedykoľvek a kdekoľvek – pri šoférovaní, práci, sprchovaní, na prechádzke, ba dokonca aj na ceste za nákupmi! A hoci môžeš s Bohom hovoriť po celý deň, oddeľ si čas na osobné modlitby na pokojnom mieste a ak je to možné – na kolenách! Pokľaknúť pred Božou trónnou sieňou je prejavom pokory a úcty. Pripomína nám, že uctievame nášho Pána a Spasiteľa! Ľudia až príliš často znížia Boha na svoju úroveň. Zabúdajú, že On je svätý, všemohúci a mocný Kráľ vesmíru! Je hoden našej chvály a uctievania – preto sa kedykoľvek a kdekoľvek modlime!
„Pre nič nebuďte ustarostení, ale vo všetkom s vďakou predkladajte Bohu svoje žiadosti vo svojich modlitbách a prosbách. A pokoj Boží, ktorý prevyšuje každý rozum, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi.“ (Filipanom 4,6.7)
„Keď budete ku mne volať, keď prídete a budete sa ku mne modliť, vypočujem vás.“ (Jeremiáš 29,12)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi