Ale priazeň mu neodopriem a neporuším svoju vernosť. Žalmy 89,34

Kresťania hovoria veľa o vernosti, ale ich skutky to mnohokrát nepotvrdzujú. Keď sú požiadaní o nejakú službu v cirkvi, môžu síce povedať áno, ale keď príde na „lámanie chleba“, buď sa neukážu, alebo nájdu niekoho iného, aby zaujal ich miesto. Sľuby sa rýchlo dávajú, ale zriedka dodržiavajú. Ak dokážu nájsť vhodnú výhovorku, tak ani nemajú výčitky svedomia. Keď im príde do cesty niečo lepšie, je príliš ľahké nájsť spôsob, ako sa vykrútiť zo záväzku, aby si mohli robiť, čo chcú. Som rád, že náš Boh je verný a vždy dodržiava svoje sľuby! Nikdy nesklame – Jeho Slovo je pevné. Nie je potrebné s ním nanovo uzatvárať dohody! Boh len chce, aby si ty dodržal svoje sľuby.
V skutočnosti je to čestné a férové a v nebi bude len čestnosť a férovosť. Božie deti musia už tu udržiavať svoje srdcia pravdivé, čisté a biele ako sneh! Keď dovolíte, aby vo vás prebýval Duch Svätý, nebude v nich miesto pre lži ani sebecké túžby. Pozvite Ježiša, aby prišiel do vášho srdca a nezabudnite, že On počíta s tým, že zostanete čestní, pravdiví a verní!
„Kto však zachováva jeho slovo, v tom je Božia láska naozaj dokonalá. A podľa toho vieme, že sme v ňom.“ (1. Jánov list 2,5)

Najnovšie články

Odporúčame

  • Inšpiratívne zamyslenie z Biblie
  • Sobotná škola
  • Priamy prenos bohoslužieb
  • Spievajme Hospodinovi